Ort
Karlstad
Startdatum
29 Jan 2022
Tid
10:30-12:00
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
14 st
Nummer
55903
Pris
1 450 kr

Om arrangemanget

Klassisk balett är en härlig träningsform och en underbar konstart.

Innehåll

Klassisk balett är en härlig träningsform och en underbar konstart. Vi arbetar vid balettstången och ute på golvet, lär oss fot- och armpositioner och tränar på piruetter, små och stort hopp och kombinationer. Vi arbetar med och repeterar in en balettkoreografi. Steg för steg lär vi oss den klassiska balettens formspråk och konstnärliga uttrycksförmåga. Vi dansar till klassisk musik och utvecklar förmågan att gestalta rörelse i samklang med musikens harmonier och rytmer.


Upplägg
Kursen genomförs 1 gång per vecka, i 14 veckor, med uppehåll för sportlov, v 9 och påskafton 16/4.

Förkunskaper
Inga förkunskaper.
 
Kursledare

Kristina I Kleinert Utbildad dansare vid Balettakademien och Kungliga Operans balettskola i Stockholm samt vid Central School of Ballet i London. Vidareutbildad till danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm. Har en Master i samtida dansdidaktik med inriktning koreografi vid Dans och Cirkushögskolan, Stockholms konstnärliga högskola. Kristina har en mångårig erfarenhet av att arbeta med såväl nybörjare som mer avancerade kursdeltagare och yrkeselever vid bland annat Balettakademien i Stockholm, Karlstads universitet och Fei Tian College i Middletown, New York. Hon samarbetar med scenkonstnärer, bildkonstnärer och musiker i olika scenprojekt, och skapar och framför koreografier i olika sammanhang. Den klassiska baletten ligger Kristina varmt om hjärtat och ser den som ett härligt danskonstnärligt uttryck som kan passa alla oavsett ålder och förkunskaper. Kristina har utövat Falun Dafa sedan 1998 och har gett många introduktioner under åren.


Kursmaterial
i denna kurs behövs inget kursmaterial

Tips på vidareutveckling
När du avslutat denna kurs så erbjuder vi ytterligare fortsättning nästkommande termin.

Bra att veta
Vi dansar i strumpor, alternativt balettskor. Kom till kursen ombytt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Ta gärna med vattenflaska och en tjockare tröja till avslappning och stretch.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 6, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 450 kr

Summa: 1 450 kr

Utforska ett ämnesområde