Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Osby
Startdatum
11 Feb 2021
Tid
18:30-19:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Linda Johansson Frodig
Nummer
51857
Pris
695 kr

Om arrangemanget

Balett stärker kroppen på ett effektivt sätt och utvecklar dansteknik som hjälper med balans och kroppskontroll i andra dansformer. Missade du kursstarten? Då kan du efteranmäla dig och betala de resterande träffarna.

Balett stärker kroppen på ett effektivt sätt och utvecklar dansteknik som hjälper med balans och kroppskontroll i andra dansformer.
Missade du kursstarten? Då kan du efteranmäla dig och betala de resterande träffarna.

INNEHÅLL OCH MÅL
Balett ger en grundträning till alla som dansar, särskilt om man tänkt sig en fortsatt karriär inom vilken dansstil som helst.
Du tränar smidighet och koordination. Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta din egen danspersonlighet.

UPPLÄGG
Varje lektion är 45 minuter

FÖRKUNSKAPER
I denna kurs krävs inga förkunskaper

KURSLEDARE
Linda har i princip dansat i hela sitt liv, mycket av hennes teknik har hon från rytmisk gymnastik. Vid 17-årsåldern tog hon sin första balettlektion, då på Folkuniversitetet i Kristianstad. Efter gymnasiet gick hon den yrkesförberedande dansutbildningen på Dansakademin Öresund, där hon på heltid studerade balett, jazz och modernt., därefter hamnade hon i Karlskrona/Ronneby där hon dansade och undervisade i balett, show, street och 10-dans på Tony Irving Dance Academy. Nu ser hon fram emot att börja undervisa igen.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

KURSMATERIAL
Balettdräkt/gymnastikdräkt, vanliga strumpbyxor och mjuka balettskor till de små. Mycket finns att köpa på H&M eller på Balettshop i Malmö eller Stockholm. Det finns även internet-affärer av olika slag.

BRA ATT VETA
Avvakta kallelse i posten!

OBS: Lovuppehåll vecka 8 och vecka 14. EV Dansuppvisning på Borgen 6 Maj.

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information

Ort

Medborgarskolan

Industrigatan 10 (fd. Källan ), Osby

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 695 kr

Summa: 695 kr

Utforska ett ämnesområde