Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Balett barre styrka stretch

Ort
Karlstad
Startdatum
29 Jan 2022
Tid
12:15-13:45
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
14 st
Nummer
55904
Pris
1 450 kr

Om arrangemanget

Balett barre styrka stretch är en härlig och effektiv träningsform där kroppsmedvetenhet, styrka och stretch är i fokus.

Innehåll

Balett barre styrka stretch är en härlig och effektiv träningsform där kroppsmedvetenhet, styrka och stretch är i fokus. Övningar görs vid balettstång och på matta på golvet. En klass innehåller några av balettens stärkande och sköna övningar, pilates och mjuk stretch. Träningen hjälper till att utveckla medvetenhet om kroppen på ett harmoniskt sätt och kan vara ett bra komplement till andra träningsformer. Passar alla åldrar och nivåer.


Upplägg

Kursen genomförs 1 gång per vecka, i 14 veckor, med uppehåll för sportlov, v 9 och påskafton 16/4. 

Förkunskaper
inga förkunskaper

Kursledare 

Kristina I Kleinert Utbildad dansare vid Balettakademien och Kungliga Operans balettskola i Stockholm samt vid Central School of Ballet i London. Vidareutbildad till danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm. Har en Master i samtida dansdidaktik med inriktning koreografi vid Dans och Cirkushögskolan, Stockholms konstnärliga högskola. Kristina har en mångårig erfarenhet av att arbeta med såväl nybörjare som mer avancerade kursdeltagare och yrkeselever vid bland annat Balettakademien i Stockholm, Karlstads universitet och Fei Tian College i Middletown, New York. Hon samarbetar med scenkonstnärer, bildkonstnärer och musiker i olika scenprojekt, och skapar och framför koreografier i olika sammanhang. Den klassiska baletten ligger Kristina varmt om hjärtat och ser den som ett härligt danskonstnärligt uttryck som kan passa alla oavsett ålder och förkunskaper. Kristina har utövat Falun Dafa sedan 1998 och har gett många introduktioner under åren.


Kursmaterial
i den här kursen behövs inget kursmaterial.

Tips på vidareutveckling
När du avslutat denna kurs så erbjuder vi ytterligare fortsättning nästkommande termin.

Bra att veta
Vi dansar i strumpor, alternativt balettskor. Kom till kursen ombytt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Ta gärna med vattenflaska och en tjockare tröja till avslappning och stretch.


Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 6, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 450 kr

Summa: 1 450 kr

Utforska ett ämnesområde