Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Balett för vuxna nivå 2-4

Ort
Stockholm
Startdatum
11 Sep 2019
Tid
18:30-19:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Tiiu Kokkonen
Nummer
36680
Pris
2 200 kr

Om arrangemanget

Vi fortsätter med grundläggande balettsteg och positioner - i den här gruppen kan du få börja med piruetter och kanske hopp. Du bör ha dansat lite balett tidigare, antingen som ung, eller börjat som vuxen.

Innehåll och mål
I enkla övningar på golvet och vid barren arbetar du efter din egen kropps förutsättningar och övar smidighet, styrka och balans. Vi dansar enkla kombinationer på golvet och utvecklar musikaliteten.

Förkunskaper
Du bör ha dansat lite balett tidigare, antingen dansat som ung, eller börjat som vuxen. Du kan gå flera terminer i samma grupp. Kursen vänder sig till vuxna, men du är välkommen från övre tonåren.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Din lärare sammanställer ett kursmaterial lämpligt för gruppens nivå. Vänta med att köpa nya träningskläder till efter första kurstillfället då din lärare går igenom vad du ska tänka på. Du klarar dig bra med vanliga mjuka tränings- eller danskläder och strumpor.

Bra att veta
Den här gruppen arbetar i lugnt tempo. När du börjar dansa balett som vuxen är det viktigt att du är uppmärksam på din egen kropp. Har du sedan tidigare problem med knän, fötter eller leder kan utåtvridningar och vissa positioner innebära olämplig belastning. Det är viktigt att du i så fall stämmer av med din läkare eller sjukgymnast om balett är lämpligt för dig innan du anmäler dig.

Utvecklingsmöjligheter
Du kan stanna flera terminer i samma grupp, när det är dags att gå vidare till nästa termin rådgör du med din ledare om vilken grupp som passar dig bäst.

Balett nivå 1–2 har fokus på grundsteg och passar dig som är helt nybörjare.
Balett nivå 2–4 utmanar och fokuserar på lite svårare steg - mer armar, koordination och hopp.

Klicka här för att se våra balettkurser!

Lokal
Plats informeras på kallelse som skickas ut ca 1 vecka innan kursstart. Observera att alla våra kurser och föreläsningar hålls i Stockholms innerstad.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Pris

Deltagaravgift: 2 200 kr

Summa: 2 200 kr

Utforska ett ämnesområde