Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Balett, nybörjare 8-10 år

Ort
Halmstad
Startdatum
3 Mar 2021
Tid
16:45-17:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Julia Bjarnelöf
Nummer
86043
Pris
795 kr

Om arrangemanget

Balett är en graciös dans som passar både för barn i alla åldrar och danssugna äldre med balettdrömmar. Den typiska balettklädseln får både stor och liten att känna sig som en prima ballerina. Genom baletten tränar du din hållning, styrka och vighet till vacker klassisk musik.

Om kursen
Med hjälp av dansen utvecklar barnen sin styrka och kroppskontroll samt bygger på sitt självförtroende. Vi jobbar på ett roligt och lekfullt sätt med övningar som ökar barnens musikalitet och rörelsefantasi. Samtidigt som vi rör på hela kroppen tränar vi koordination, balans och hållning.

Kursen går en gång i veckan i 8 veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Kursen omfattar 45 minuter per kurstillfälle.


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs men riktar sig till barn 8-10 år.

Kursledare
Glad och sprallig tjej som älskar att utveckla både sig själv och andra. Genom dansen kan vi utveckla styrka, självförtroende och uttryck. 

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerlig möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Balettklädsel är absolut inget måste, bär kläder som är bekväma att dansa i. Det är bra att ha någon form av tekniksko eller liknande för att minska halkrisken.

Bra att veta
Denna kurs ingår i föreningen Aktiv Ungdoms utbud och som kursdeltagare blir du automatiskt medlem i föreningen. Medlemsavgiften på 50 kronor specificeras på fakturan.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Ort

Medborgarskolan Halmstad

Söndrumsvägen 35, Halmstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Utforska ett ämnesområde