Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Balett ungdom och vuxen, nybörjare

Ort
Karlstad
Startdatum
24 Jan 2022
Tid
19:15-20:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
14 st
Nummer
54688
Pris
1 450 kr

Om arrangemanget

Klassisk balett är en härlig träningsform och en underbar konstart som passar alla åldrar.

Innehåll

Klassisk balett är en härlig träningsform och en underbar konstart som passar alla åldrar. Den här kursen är utformad för dig som aldrig dansat tidigare, och vill få grundläggande kunskaper i ett tempo anpassat för nybörjare. Lektionen innehåller uppvärmning, övningar vid balettstång, förberedande piruettövningar ute på golvet, små och stora hopp samt enklare balettkombinationer. Kursen är till för dig som vill träna upp styrka, smidighet och koordination på ett lustfyllt och dansant sätt till klassisk musik. Övningarna är effektiva för att utveckla och stärka stora och små muskelgrupper i kroppen, strama upp hållningen, ta bort spänningar och utveckla balans och harmoni.


Upplägg
Kursen genomförs 1 gång per vecka, i 14 veckor, med uppehåll för sportlov, v 9

Förkunskaper
inga förkunskaper

Kursledare

Kristina I Kleinert Utbildad dansare vid Balettakademien och Kungliga Operans balettskola i Stockholm samt vid Central School of Ballet i London. Vidareutbildad till danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm. Har en Master i samtida dansdidaktik med inriktning koreografi vid Dans och Cirkushögskolan, Stockholms konstnärliga högskola. Kristina har en mångårig erfarenhet av att arbeta med såväl nybörjare som mer avancerade kursdeltagare och yrkeselever vid bland annat Balettakademien i Stockholm, Karlstads universitet och Fei Tian College i Middletown, New York. Hon samarbetar med scenkonstnärer, bildkonstnärer och musiker i olika scenprojekt, och skapar och framför koreografier i olika sammanhang. Den klassiska baletten ligger Kristina varmt om hjärtat och ser den som ett härligt danskonstnärligt uttryck som kan passa alla oavsett ålder och förkunskaper. Kristina har utövat Falun Dafa sedan 1998 och har gett många introduktioner under åren.


Kursmaterial
i den här kursen behövs inget kursmaterial.

Tips på vidareutveckling
När du avslutat denna kurs så erbjuder vi ytterligare fortsättning nästkommande termin.

Bra att veta
Vi dansar i strumpor, alternativt balettskor. Kom till kursen ombytt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Ta gärna med vattenflaska och en tjockare tröja till avslappning och stretch.


Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 6, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 450 kr

Summa: 1 450 kr

Utforska ett ämnesområde