Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Balett vuxna nybörjare/forts 5ggr

Ort
Göteborg
Startdatum
8 Nov 2023
Tid
19:00-20:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
35203
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Detta är en fortsättningskurs på 5ggr. där du som deltagit på Janos kurs kan fortsätta - eller om du har tidigare erfarenhet och dansat minst en termin .Dansa balett kravlöst med likasinnade för nöjets skull! Genom baletten tränar du din hållning, styrka och vighet till vacker klassisk musik.

Innehåll

Detta är en fortsättningskurs på 5ggr. där du som deltagit på Janos kurs kan fortsätta - eller om du har tidigare erfarenhet och dansat minst en termin .
Med hjälp av dansen utvecklar du din styrka, balans och kroppskontroll. Vi jobbar med övningar i klassisk balett, lägger grunden och avslutar alltid med stretchövningar. Samtidigt som du rör på hela kroppen tränas din koordination, balans och hållning.

Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren.

För vem
Denna danskurs riktar sig till vuxna me erfarenhet av balett från minst en termin..

Kursledare
Kursledare i balett och är János Misurak. János har under 18 år varit balettsolist på GöteborgsOperan, där han dansat alla ledande roller. Han har under sin karriär varit danssolist på alla större balettscener i Europa. János är utbildad vid Dansakademin i Budapest och är expert i Vaganova-tekniken. Han har under drygt åtta år varit biträdande konstnärlig ledare vid Svenska Balettskolan i Göteborg.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Balettklädsel är inget måste men det kan öka känslan, bär kläder som är bekväma att dansa i. Det är bra att ha någon form av tekniksko eller liknande för att minska halkrisken.

Bra att veta
Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din bokning.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Dusch och omklädningsrum finns i lokalen.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Viktoria

Viktoriagatan 21, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde