Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Balettlek 4-5 år - Prova på gratis 31/1

Ort
Helsingborg
Startdatum
31 Jan 2021
Tid
09:55-10:25
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
52276
Pris
0 kr

Om arrangemanget

På ett lekfullt sätt introduceras barnen inför balettklasser. Vi provar grundsteg och kombinerar det med dansinslag. Viss lek förekommer för att hålla koncentration uppe. Klassisk balett är den dansteknik som ligger till grunden för nästan all konstnärlig dans. Genom olika övningar bygger barnen upp kroppsmedvetenhet.

Balett ger en utmärkt grundteknik som man senare kan ha stor nytta av i all form av dansträning. På denna kurs introduceras balett på ett lekfullt sätt. Här är dansglädjen och den personliga utvecklingen viktigt.

Innehåll och mål
Man börjar med att lära sig grundläggande balettsteg. Vi övar också små dans- och stegkombinationer. Här är dansglädjen och den personliga utvecklingen viktigast.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Om Prova på
Provlektionen är ca 30 minuter och det finns möjlighet att ställa frågor till ledaren. 
Kurserna har planerad start inom ett par veckor. Fråga gärna ledaren eller annan personal på plats om aktuella nivåer och inriktningar.

OBS! Föranmälan krävs till Prova på!

Föranmälan är ett krav så att vi kan anpassa antalet närvarande i lokalen utefter rådande bestämmelser kring covid-19.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare! Ledarna genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Välj sköna kläder som man kan röra sig i, gärna balettdräkt/gymnastikdräkt, vanliga strumpbyxor och mjuka balettskor.
För att det ska fungera så smidigt som möjligt för barnen så är du som förälder välkommen ta del av del av första och sista tillfället. Barnen är utöver det utan föräldrarna inne på klassen. 


Obs! Barnet måste ha fyllt 4 år för att gå kursen.

Rabatt på dans-, musik, sång och teaterkurser (gäller ej individuell undervisning)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, (vån 5), Helsingborg

Visa på karta

Utforska ett ämnesområde