Ort
Örebro
Startdatum
22 Jan 2023
Tid
17:00-18:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Johannes Broborn
Nummer
66824
Pris
850 kr

Om arrangemanget

Banjo - det sköna svänget. Här lär vi oss grunderna i att spela 5 - strängad banjo!

 Kursen inställd 22 januari men vi återkommer med ett nytt datum senare i vår

Banjo - ett unikt instrument med en gedigen historia, från Afrika till Amerika. Ett instrument med en spännande utveckling, både gällande utseende och spelteknik. Många känner till banjon och den ger ett karaktäristiskt sound till musiken.


Upplägg
Vi träffas 4  X 60 minuter varannan vecka.  Vi spelar i grupp, och anpassar nivå efter gruppens behov. Du får lära känna instrumentet och dess möjligheter, och snabbt komma igång med att spela. 

Förkunskaper
Det här är en ren nybörjarkurs, du behöver inte ha några förkunskaper. Vi anpassar nivån efter gruppens behov, och det därför bra om du redan vid anmälan berättar om du spelat eller spelar något annat instrument.

Kursledare

Johannes Broborn är en inspirerande och engagerad lärare  som spelat och levt med musiken sen barnsben. Han studerar på Musikhögskolan och frilansar som musiker. Han  spelar banjo  han i bandet Kings Cross Stringband som gjort många succéspelningar på bl a Live at heart och Folk at heart


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Kursmaterial
Material sammanställs av läraren med utgångspunkt i gruppens behov.

Bra att veta
Tag med egen banjo. Nybörjarbanjo finns att köpa från ca 1500 kr. Hör gärna av dig till Medborgarskolan så kan vi hjälpa till med tips.  Berätta vid anmälan om vad du har för tidigare erfarenheter - spelar du något annat instrument.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka två veckor före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
 

 

 

 

 

 

 

 

 Kursledare

Johannes Broborn är en inspirerande och engagerad lärare som spelat och levt med musiken sen barnsben. Han studerar på Musikhögskolan och frilansar som musiker. Han  spelar han i bandet Kings Cross Stringband som gjort många succéspelningar på bl a Live at heart

Bra att veta

Medtag egen gitarr. Vi spelar på akustisk gitarr vid detta tillfälle. Meddela gärna i noteringsfältet hur länge du har spelat.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka två veckor före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 850 kr

Summa: 850 kr

Utforska ämnesområde