Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Karlstad
Startdatum
22 Aug 2019
Tid
17:15-18:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Sofia Alstéus
Nummer
37666
Pris
1 190 kr

Om arrangemanget

En kurs för barn som intresserar sig i familjens hund och vill lära sig hur man lär in tricks och andra roliga aktiviteter med hunden. En kurs som riktar sig till barn i åldrarna 10-16 år.

 

Innehåll

Här kommer barnen få lära sig hur man t.ex håller i kopplet ordentligt, hur man belönar hunden och framför allt olika inlärningsmetoder, så att cirkustricksen blir riktigt bra! Vi kommer även testa på lite olika grundövningar för några olika hundsporter, så som agility och rallylydnad.

Förkunskaper

Grundkurs eller likvärdig kunskap. Viktigt är att barnet kan hantera hunden i miljön kursen kommer utspela sig i.

Kursledare

Sofia Alstéus, är en driven person med mycket kunskap i många olika områden inom hund. Hon har tillsammans med sin schäfer tränat och tävlat de flesta hundsporter. Lydnad och bruksspåret föll hon som mest för, men sysslar även aktivt med nosework och freestyle. Hennes schäfer är också utbildad patrullhund i hemvärnet. 

Sofias form av hundträning är att träna hunden positivt, nytänkande och spännande så att hundens relation till föraren stärks, och på så sätt bygga en oövervinnerlig vänskap.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under terminen som du är kursdeltagare hos medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden. 

Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se

Bra att veta

Meddela ras vid anmälan. Ta med vaccinationsintyg, olika leksaker, mycket godis i små bitar till hunden, vattenskål och en filt.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Dog-o-rama Hundsporthall

Rådalsvägen 13, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 190 kr

Summa: 1 190 kr

Utforska ett ämnesområde