Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Barnbalett nybörjare 6-8 år

Ort
Helsingborg
Startdatum
13 Feb 2022
Tid
10:20-11:05
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
56769
Pris
965 kr

Om arrangemanget

Klassisk balett är den dansteknik som ligger till grunden för nästan all sorts dans. Här gör vi övningar som bygger upp den egna kroppsmedvetenheten, koordination, balans, styrka och vighet. I början krävs lite ihärdighet, men snart kan barnet börja hitta sin personlighet i baletten.

Balett ger en utmärkt grundteknik som man senare kan ha stor nytta av i all form av dansträning. Denna nybörjarkurs är tänkt för barn som aldrig provat klassisk balett tidigare. Här är dansglädjen och den personliga utvecklingen viktigt.

Vi tränar de första och mest grundläggande övningarna både vid stången och på golvet, inklusive de baspositionerna plié och tendue.
Fokus ligger på linjer, poser, lätta steg och rörelse till välkänd, vacker balettmusik. Vi kommer också att träna barnens hållning och center.

För vem
Barnen behöver inte ha några förkunskaper, men gärna ett intresse för klassisk balett. Barnet ska ha minst den ålder som anges i kurstiteln. Det är också nödvändigt att barnen klarar att vara utan sin förälder under lektionens 45 minuter.

Kursledare

Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.


Bra att veta
Rekommenderad klädsel: trikåer/strumpbyxor/leggings, teknikskor för baletträning (halkfri sula). Barnen får gärna ha en dansdräkt eftersom det är enklast för både läraren att se barnet och enklare för barnet att röra sig, men det går bra även med en tröja eller tunika.

För att det ska fungera så smidigt som möjligt för barnen, så är du som förälder välkommen vid en del av första och sista kurstillfället. OBS att barnet ska ha fyllt 6 år för att gå på kursen.

Har du läst våra köpvillkor?
Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning. Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan.


Startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt - invänta alltid kallelse till kursen!

Erbjudande
Gå två kurser inom dans, musik eller sång och få 300:- rabatt på den andra, eller 500:- rabatt på din tredje kurs.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Erbjudandet innefattar endast kurser om minst 9 kurstillfällen, och ej individuell undervisning. Rabatten är personlig och gäller ej för syskon och familj.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 965 kr

Summa: 965 kr

Utforska ett ämnesområde