Ort
Ystad
Startdatum
24 Jan 2024
Tid
18:30-20:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
57084
Pris
795 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Kursen ger dig ett begränsat certifikat för sjöradiotrafik på SRC (Short Range Certificate) som tidigare kallades VHF-kurs. En väl fungerande båtradio ökar säkerheten ombord.

Med VHF-radio når du kustradiostationer och du kan då kopplas in på vanliga telefonnätet och ringa. Du når dessutom alla närliggande fartyg, sjöräddningen, kustbevakningen, lotsar och handelsfartyg - det är den stora fördelen gentemot mobiltelefonen och häri ligger också den ökade säkerheten!

VHF-radio är en del av det internationella nöd-och säkerhetssystemet GMDSS, och för att få använda radion krävs ett SRC-intyg.

I kursen får du lära dig hur radion fungerar, och om de regler som måste följas av alla
som använder SRC/VHF. Detta för att du ska klara avlägga ett teoriprov för att få begränsad SRC behörighet. 

Kursmaterial
Vi använder oss av Fritidsskepparens VHF/SRC-bok
Den kostar ca 300kr och kan beställas snabbt och enkelt här:
https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningsmaterial-produkt-for-produkt/larobocker/fritidsskepparens-vhfsrc-bok.html

Det går bra att invänta kallelse till kursen innan du beställer boken, vi brukar mejla ut det ca 2 veckor före start, när tillräckligt med anmälda deltagare finns.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Examination
Efter avslutad kurs anordnas ett prov inför förhörsförrättare godkänd av Nämnden för Båtlivsutbildning (NFB). Datum för detta meddelas av läraren eller Medborgarskolan i slutet av kursen. Efter godkänd skrivning beställer du enkelt ditt intyg via NFB:s hemsida. Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 625 kronor.
Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet.

Bra att veta
Kursen kan starta när det finns minst 4 deltagare, annars skjuter vi fram starten någon vecka. Vi meddelar dig då om detta!   

 

Ort

Medborgarskolan

Adlercreutzgatan 4, Ystad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Utforska ämnesområde