Ort
Halmstad
Startdatum
29 Feb 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Roger Bengtsson
Nummer
40442
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Tag med din bärbara dator med förinstallerad programvara och lär dig bildbehandling i Adobe Photoshop CC (Creative Cloud) 2022 – ett av de mest kraftfulla bildredigeringsprogrammen som finns på marknaden idag.

Innehåll
Vi går igenom programmet Adobe Bridge där du kan se alla dina bilder som du läst in på din dator. Programmet använder du för att sortera dina bilder och lägga till nyckelord mm.

Du får lära dig att framkalla dina RAW- bilder i Adobe Camera Raw (som ingår i Adobe Creative Cloud’s fotografipaket).

Till sist går vi igenom Adobe Photoshop CC och gör slutjusteringar av de bilder du redigerar. Tanken är att du får lära dig en arbetsgång för att framkalla dina bilder och att du sedan får möjlighet att arbeta med egna bilder. Du kan hela tiden att få råd och tips av läraren.

Du behöver ha installerat följande program på din laptop vid kursstart:

  • Adobe Bridge
  • Adobe Photoshop CC

OBS! Adobe Creative Cloud’s fotografipaket skaffar du som prenumeration hos Adobe CC till en kostnad av 120 kr/mån. Programmen du behöver för kursen ingår i prenumerationen

För vem
Du behöver inte ha arbetat med bildredigering tidigare men det krävs datorvana. Vi kommer att varva teori med eget praktiskt arbete i datorn. Du behöver därför ha tillgång till egna bilder helst i Raw format, men det går även med Jpeg bilder.

Kursledare
Roger Bengtsson är kursledare på Medborgarskolan sedan många år tillbaka. Han har kurser som ”Lär dig din systemkamera”, ”Bildredigering i Photoshop CC och Adobe Lightroom, ”Bildspelskurser i PTE AV Studio 10”. Som fotograf ägnar han sig mest åt naturfotografering.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Du behöver en egen laptop med Adobe Bridge och Adobe Photoshop CC installerat.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör på www.medborgarskolan.se/allmanna-villkor

 

Ort

Medborgarskolan Halmstad

Skolgatan 5, Halmstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ämnesområde