Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Biodling - grundutbildning hela processen

Ort
Stockholm
Startdatum
20 Apr 2020
Tid
17:30-20:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Inger Johnsson
Nummer
38218
Pris
4 195 kr

Om arrangemanget

I och med Folkhälsomyndighetens rekommendationer i Stockholm så har vi beslutat att ta ytterligare paus i vår kursverksamhet till tidigast start v 19. Det innebär att startdatumet på den här kursen ändras. Du som redan anmält dig eller vill anmäla dig till kursen kommer få meddelande om det nya datumet via mail.

Det viktiga biet, för biologisk mångfald! En  grundutbildning om att hålla bin. Hur man kommer igång, skötsel, vad man ska tänka på.  För dig som vill veta mer. Om hur livet i bisamhället ser ut under ett år i bikupan, om bihälsa och viktiga arbetsmoment och den om den goda honungen. Om värdet av en bra honung.

Innehåll

Mer om binas avgörande nytta för oss och vad som produceras i en bikupa. Du får lära dig mer om bin och bisamhällen och hur vi startar och driver en odling. Om redskap och annan utrustning. Vi använder boken "Min honung" från Biodlarnas riksförbund. (Boken ingår inte i avgiften)

Upplägg                                                                                                                                                                                                          10 tillfällen,måndagar kl 17.30-20.30, varav 2 ev 3 utgör studbesök och praktiskt arbete i bikupa. Praktiken kan vara andra tider/dagar - Datum presenteras när kursen kan antas börja.

Förkunskaper

För den intresserade som själv vill starta igång en bikupa och hålla egna bin.

Kursledare                                                                                                                                                                                               Inger Johnsson, trädgårdsmästare och biodlare, som även leder flera kurser med inriktning på odling, köks- och nyttoväxter, perenner med mera på Medborgarskolan.

Kursmaterial                                                                                                                                                                                               För litteratur tillkommer 450 kr.

Kursmaterial
Material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Fler trädgårdskurser hittar du på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 4 195 kr

Summa: 4 195 kr

Utforska ett ämnesområde