Populära floristkurser på Medborgarskolan.
Kurs

Blomsterdekoration - Florist

Ort
Mariestad
Startdatum
27 Sep 2022
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Fredrik Vingqvist
Nummer
25519
Pris
875 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Blommor, arrangemang och grön inredning har stor betydelse för den totala upplevelsen av ett rum eller ett helt hem. Mäklarna har förstått detta och arbetar mycket med arrangemang och rätt växt på rätt plats inför en försäljning, du lär dig knepen också i kursen.

En kurs för dig som vill lära dig blomsterdekoration med en floristutbildare som ledare.

Vi släpper loss kreativiteten och arbetar både med blommor och växter från kruka och i snitt. Självklart får du ta med dig allt du gör på kursen hem.

OBS! Kursen hålls i Medborgarskolans lokaler i Mariestad. 

Innehåll
Rumsdekoration, bukettbindning och bordsdekoration är alla moment som kursen tar upp. Genom att binda en bukett med volym och rätt längd på stjälkar till rätt vas eller urna gör stor skillnad. Om du sedan vårdar den rätt kommer ditt arrangemang att stå sig länge.

Hur och var du ska placera dina gröna växter och givetvis ans och vård, ger dig kunskaper som du direkt kan ta med dig hem. Till sist kommer du även att få flera tips och idéer på vackra bordsdekorationer. Till stor glädje för dina middagsgäster och varför inte till glädje för dig och din familj, en helt vanlig vardag.

Upplägg
Varje kurstillfälle har sitt tema. Vid ett par tillfällen ska du ta med dig saker hemifrån, vilket du får mer information om på kursen. Blommor och andra förbrukningsmaterial finns att köpa genom kursledaren och betalas på plats.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Kostnad för växter/material tillkommer och betalas via swish till kursledaren på plats vid kurstillfället. Beroende på arrangemang så är kostnaden ca 180-230 kr per tillfälle. Och självklart ta med dig allt du gör på kursen hem. 

Kursledare
Trädgårds- och floristmästare Fredrik Wingquist.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Mariestad

Esplanaden 1, Mariestad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 875 kr

Summa: 875 kr

Utforska ett ämnesområde