En välsminkad kvinna döljer sitt ansikte i tröja
Kurs

Blomsterdekoration - Må bra med blommor

Ort
Mariestad
Startdatum
21 Mar 2023
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Fredrik Wingquist
Nummer
29657
Pris
695 kr

Om arrangemanget

Inspirationskurs med att skapa med växte, blommor och natur som läkande kraft.

Den här kursen är för dig som vill utveckla din förmåga med att finna ditt inre och din sinnesro genom att skapa en kreation med material som finns i den miljö som ger dig ditt personliga lugn.

Som deltagare kommer du få tips om hur du hittar din egen inspiration till ett välmående och bli inspirerad av naturen, utifrån vad naturen har att erbjuda.

Deltagarna kommer själva skapa ett blomsterbinderi med vegetativ stilart, som syftar på att hitta tillbaka till naturen.

Innehåll
Sammankomst 1: Inspirations föreläsning om ”Vad naturen gör för mig som människa”, Floristmästare Fredrik Wingquist visar och förklarar sin livsresa genom en blomsterdekoration i vegetativ stil.

Genomgång av hemuppgift om vad deltagarna ska plocka för material till nästa kurstillfälle.

Sammankomst 2: Genomgång om vad vegetativ stil är. Deltagarna binder en dekoration som skapas fritt i vegetativ stil med inspiration från deltagarens smultronställe. Fotografera detaljer på sin dekoration.

Hemuppgift: Finna förklaringar om vad som kan ge sinnes ro med materialets karaktär som färg, form, rörelser, utvecklingsstadier med din dekoration.

Sammankomst 3: Redovisningar via de fotografier deltagarna tog, förklaringar om den sinnesro som var om en känner i dekorationens detaljer. Målet att lära sig förstå naturen som läkekraft för sinnet och sätta ord på känslor genom att träna att se, dofta och känna.

För vem
För dig som vill finna kunskap om vår natur där verktygen blir att skapa med naturen, blommor, färg och form för att minska stress och bli mer lugn och harmonisk i din vardag.

Kursledare
Trädgårds- och floristmästare Fredrik Wingquist. Han kommer genom sin kunskap om växter och natur förmedla hur man kan utveckla sinnesro med hjälp av naturen. Fredrik brinner även för växternas näring för hälsan kroppens celler.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för blommor ingår inte och betalas till kursledaren ca 150-200 kr per tillfälle.
 
Ur drag ur boken:

  • Binderi teknik och design ”vegetativstil och filosofen Roseau art nouveau Jugend.
  • Att välja glädje Kaj Pollak.
  • Material som deltagarna plockar i naturen och tar med till andra träffen.
  • Blommor och växter som kursledaren tar med till blomsterarrangemanget. Kostnad för detta tillkommer med ca 150-200 kr.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Mariestad

Esplanaden 1, Mariestad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 695 kr

Summa: 695 kr

Utforska ämnesområde