Ort
Distans
Startdatum
30 Maj 2023
Tid
19:15-20:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Peter Hagenstål
Nummer
63349
Pris
3 295 kr

Om arrangemanget

En praktisk kurs som ger dig kunskap att självständigt kontera och föra dagbok. I kursen berörs frågor om bokföringslagen, resultat- och balansrapport samt budgetfrågor. Efter kursen kan du klara av den löpande bokföringen. En ren distanskurs men där du har en kursledare som följer dig genom kursen.

Du får kunskaper i bokföring så att du kan sköta den löpande redovisningen i ett mindre företag.

Innehåll
1 Introduktion
2 Dubbel bokföring
3 Kontoplanen
4 Moms
5 Försäljning
6 Inköp
7 Löner
8 Databokföring med Visma

Upplägg
Kursen omfattar 8 kursdelar och bedrivs som distanskurs via ett digitalt klassrum på vår plattform Learnify under 10 veckor. Du hämtar kursdelar och eventuella övningar/facit där. 5 av studietillfällena kommer att ske live via zoom 2*45min efter 19.00 på tisdagar. Länk till dessa lektioner, datum och exakt tid kommer du att informeras kring, en vecka före kursstart. Övriga veckor möter du din lärare och kurskamrater digitalt i realtid i Learnify-plattformen.  Där kan du också fortlöpande ställa frågor till läraren och kommunicera med övriga deltagare i kursen. Du bör lägga ner 4 studietimmar/vecka på kursen (en studietimma=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig, inom ramen för kursplanen. Ni får tillgång till plattformen samma dag som kursen startar. Det kommer ett mail på morgonen med inloggningsuppgifterna. 

Kursen avslutas med en inlämningsuppgift.

Förkunskaper
Grundläggande data- och Internetvana erfordras. Kursen är första delen bland våra ekonomikurser. Del två är Bokföring fortsättning med Visma och del tre är Visma Administration och bokföring

Kursledaren
Peter Hagenstål har distansundervisning inom data och ekonomi sen flera år. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du måste ha tillgång till Basbok i bokföring, Liber, 10 uppl, ISBN 978-91-47-09539-1. Se till att ha inhandlat den inför kursstarten.

Hur når jag plattformen/Totara
Du får ett mail samma morgon som kursen startar som innehåller information och lösenord för att nå in till vår distansplattform. Väl inne i plattformen finns ledaren där och guidar dig och övriga deltagare genom kursen.

Kontakta oss
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mailas ut.

Bra att veta
Efter genomförd kurs kan specificerat kursintyg erhållas. Kontakta kursledaren eller Medborgarskolan.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Pris

Deltagaravgift: 3 295 kr

Summa: 3 295 kr

Utforska ämnesområde