Ort
Distans
Startdatum
20 Sep 2023
Tid
19:15-20:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Peter Hagenstål
Nummer
62950
Pris
3 095 kr

Om arrangemanget

Kursen utgår från Visma Administration 500/1000 som är ett integrerat administrationsprogram för bl a bokföring, kund- och leverantörsreskontra. Visma Administration är Sveriges mest köpta program för bokföring och fakturering. Kursen är helt på distans med kursledarstöd.

Kursen är anpassad efter faktureringsmetoden. Efter kursen ska man själv kunna tillämpa kunskaperna när man ska databokföra och sköta faktureringen i ett företag.

Innehåll
1 Introduktion
2 Fakturering (kundreskontra)
3 Inbetalningar och påminnelser (kundreskontra)
4 Leverantörsfakturor (leverantörsreskontra)
5 Utbetalningar (leverantörsreskontra)
6 Kontering, uppgifter
7-8 Integrering

Upplägg
Kursen omfattar 8 kursdelar och bedrivs som distanskurs via ett digitalt klassrum på vår plattform Learnify under 10 veckor. Du hämtar kursdelar och eventuella övningar/facit där. 5 av studietillfällena kommer att ske live via zoom 2*45min efter 19.00 på onsdagar. Länk till dessa lektioner, datum och exakt tid kommer du att informeras kring, en vecka före kursstart.

Övriga veckor möter du din lärare och kurskamrater digitalt i realtid i Learnify-plattformen.  Där kan du också fortlöpande ställa frågor till läraren och kommunicera med övriga deltagare i kursen. Du bör lägga ner 4 studietimmar/vecka på kursen (en studietimma=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig, inom ramen för kursplanen. Ni får tillgång till plattformen samma dag som kursen startar. Det kommer ett mail på morgonen med inloggningsuppgifterna. 

Förkunskaper
God dator och internetvana behövs. Grundkurs i bokföring krävs eller motsvarande erfarenhet. Kursen är andra delen av våra bokföringskurser. Del ett är Bokföring grundkurs och del tre är Visma Administration och bokföring

Kursledare
Peter Hagenstål har distansundervisning inom data och ekonomi sen flera år. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår i priset och finns för nedladdning under kursens gång.

Programvaror mm
Adobe Reader - finns för nedladdning på www.adobe.se
Visma Administration 500 - har du inte programvaran har du möjlighet att ladda ner en utbildningsversion från Internet.
PC eller Mac (Intel-baserad) med operativsystem Windows 7 / 8, Vista eller XP. Internetanslutning krävs. Tilläggsprogramvara krävs för användning på Mac. Kontakta Visma eller din datorleverantör.

Bra att veta
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mailas ut. Det finns möjlighet att dela upp kurs- och materialavgift.

Kontakta oss
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Pris

Deltagaravgift: 3 095 kr

Summa: 3 095 kr

Utforska ämnesområde