Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Uppsala
Startdatum
9 Okt 2019
Tid
18:45-21:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Marcelo Sergio Ramos Jorqueda Vasquez
Nummer
57259
Pris
2 595 kr

Om arrangemanget

 den här kursen får lära dig att själv klara av löpande bokföring, momsredovisning, skatter, arbetsgivaravgifter och annat i företagets eller föreningens ekonomi. Här erbjuder vi en fortsättning på vår Grundkurs i bokföring!

Den här kursen passar både för dig som privatperson som för dig med eget företag, men även för dig som behöver grundläggande bokföringskunskaper i ditt arbete. En praktisk kurs där du lär dig kontera och föra dagbok. Du får lära dig vad och hur du ska bokföra enligt de bokföringslagar som gäller. Du lär dig hantera moms samt läsa och förstå resultat- och balansräkningar.

Innehåll:
Du kommer bla lära dig:

- Praktiska övningar i bokföring med ett Visma-program, antingen Visma E-Ekonomi eller Visma Administration. - Grunder i fakturering, hantera kundreskontra.
- Grunder i bokföring av leverantörsfaktura, hantera leverantörsreskontra.
- Tips hur kontoplan kan läggas upp
- Hantering av kvitton och kontanter
- Löner och personalkostnader
- Hantering av moms
- Hantering av skattedeklarationer (arbetsgivaravgifter och momsredovisningar)
- Läsa och förstå Resultat- och Balansräkningar

Förkunskaper:
Grundkunskaper i bokföring, t.ex. Medborgarskolans grundkurs ”Bokföringens grunder” eller ”Bokföring för föreningar”

Kursledare:

Marcelo är en pedagogisk och noggrann kursledare med en magisterexamen i nationalekonomi. Han har erfarenhet inom kreditanalys, skatteregler, redovisning och har arbetat som redovisningsekonom, ekonomiassistent och investeringsanalytiker för både små- och medelstora företag.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Kursmaterial:
Vi använder gärna ”riktigt material”, t.ex. kvitton, kund- och leverantörsfakturor. Boken ”Bokföring från början”, Libers förlag. Ta gärna med din bärbara dator/laptop. Medborgarskolan tillhandahåller VISMA

Bra att veta:
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Vi erbjuder kostnadsfri delbetalning i upp till tre månader.

Skriv i meddelanderutan om du vill delbetala.Bokför

Ort

Medborgarskolan Uppsala

Hamnesplanaden 1, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 595 kr

Summa: 2 595 kr

Utforska ett ämnesområde