Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Enköping
Startdatum
4 Okt 2019
Tid
13:00-15:30
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Daniel Edman
Nummer
57134
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Redovisning har en stor betydelse hos ett företag. Dess huvudsyfte är att ta fram ekonomiska rapporter över företagets verksamhet. Genom att ha god insikt i ekonomin kan företaget ta rätt strategiska beslut. Få koll på dina siffror och lär dig grunderna i bokföring!

Den här kursen ger bra information för dig som t. ex planerar att starta eget bolag eller vill ta över det ekonomiska ansvaret i ett befintligt bolag. Du får lära dig grunderna i bokföring. Kursledaren håller en teoretisk genomgång som vi sedan arbetar vidare med genom praktiska uppgifter.

Innehåll:
Du kommer bla lära dig:
· Vilka företagsformer som finns
· Vilka skyldigheter har man och vad bör man tänka på när man startar eget företag
· Kontoplan
· Resultat och balansräkning
· Moms och preliminärskatt
· vad kan bli fel i bokföringen? Avstämningar
· Introduktion vad ska man tänka på när man väljer ett dataprogram?

Upplägg:
Vi träffas en gång i veckan under tre veckor i följd.

Förkunskaper: Den här kursen är grundläggande. Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen. Dock är det behjälpligt att du har vana av att använda datorer.

Kursmaterial:
Vi använder boken "Bokföring från början" av Johansson/Ridderström/Östergren. ISBN9789147113231. Boken kan beställas från tex Bokus och Adlibris. Ta gärna med dig block, penna och en miniräknare samt din bärbara dator/laptop.

Kursledare:
Daniel Edman har jobbat som legal consultant för företag som hjälpt andra företag att etablera sig i Sverige. Han har en jur. kand och har även studerat företagsekonomi. Nu använder han sin teoretiska såväl som praktiska kunskap på Medborgarskolan för att undervisa i ekonomi och juridik.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta:
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Vi erbjuder kostnadsfri delbetalning i upp till tre månader. Skriv i meddelanderutan om du vill delbetala.

Ort

Medborgarskolan Enköping

Kungsgatan 13, Enköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ett ämnesområde