Ort
Uppsala
Startdatum
27 Mar 2022
Tid
10:30-12:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
70676
Pris
195 kr

Om arrangemanget

Välkommen till Bollywooddansens fantastiska värld med allt från vackra handrörelser, mimik och levande ansiktsuttryck!

Om dansen
Salam Namaste! Har du alltid velat dansa som en Bollywood? Missa då inte denna unika möjlighet till en färgstark & fartfylld dansform, Bollywooddans! Här är det fokus på hela kroppen, allt från vackra handrörelser, mimik och levande ansiktsuttryck. Bollywooddansen är en mötesplats där även skådespeleri förenas med dans till en helhet! 

Upplägg
Detta är en prova-på-kurs som går under en söndag kl. 10:30-12:00.

Förkunskaper
Detta är en introduktion till Bollywooddansen så inga förkunskaper krävs för att delta i kursen, enbart dansglädje!

Kursledare
Danskursen leds av prof. Bollywooddansare Sony Talukder, som kommer dela med sig av sin danskonst på ett inspirerande och engagerande sätt, i linje med Medborgarskolans kärnvärden. Vill du se mer av Sony eller Bollywooddansen kan du kika på Sonys instagram jalpari88 eller Youtube dancingmermaid88.

Klädsel/skor
Rekommenderat är att ta med (påfylld) vattenflaska, ha oömma kläder, gärna någon fin höftsjal eller scarf. Vi dansar helst barfota, men absolut inget krav.

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala.

Det är viktigt att inte ha några fysiska skador, såsom ryggont eller svaga knän, då dansstilen är energisk.

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 195 kr

Summa: 195 kr

Utforska ett ämnesområde