Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Uppsala
Startdatum
14 Mar 2021
Tid
10:30-11:30
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
68015
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Välkommen till Bollywooddansens fantastiska värld med allt från vackra handrörelser, mimik och levande ansiktsuttryck!

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Om dansen
Bollywooddansen grundar sig dels i de populära Bollywoodfilmerna från världens största filmstad, Mumbai i Indien, men också influerad av olika dansstilar. Danskursen kommer därför att innehålla en mix av semi-klassisk indisk, orientalisk, street style och belly fusion dans, i koreografi av dansledare Sony Talukder.

Upplägg Kursen går en gång i veckan varje söndag, tio veckor i rad. Varje tillfälle är på en timme, inkl. introduktion, stretchning och avslutning.

Förkunskaper
Detta är en introduktion till Bollywooddansen så inga förkunskaper krävs för att delta i kursen, enbart dansglädje!

Kursledare
Danskursen leds av prof. Bollywooddansare Sony Talukder, som kommer dela med sig av sin danskonst på ett inspirerande och engagerande sätt, i linje med Medborgarskolans kärnvärden. Vill du se mer av Sony eller Bollywooddansen kan du kika på Sonys instagram jalpari88 eller Youtube dancingmermaid88.

Klädsel/skor
Rekommenderat är att ta med (påfylld) vattenflaska, ha oömma kläder, gärna någon fin höftsjal eller scarf. Vi dansar helst barfota, men absolut inget krav.

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala. Här finns omklädningsrum, dusch och toalett. I vår fina textilsal som ligger mittemot finns även kylskåp och mikro.

Det är viktigt att inte ha några fysiska skador, såsom ryggont eller svaga knän, då dansstilen är energisk.

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ett ämnesområde