Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Falun
Startdatum
21 Nov 2018
Tid
18:30-21:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Helena Carlsson
Arrangemangsnummer
61883
Pris
1 350 kr

Om arrangemanget


Gör fantasifyllda dekorationer till bordsarrangemang eller buketter av färska blommor och blader

Innehåll
Du kommer att få jobba med olika teman.

 
1:a träffen - Vintertema, jobba i oasis, du tar med en kruka eller skål i keramik eller porslin, terracotta, zink, zinkfärgad, brun, grön eller svart ca 1-1,5 dm hög och ca 2-3 dm bred.

2:e träffen - Binda buketter, genomgång av spiralsystemet, vi övar på binderiteknik och provar att binda en rundbunden bukett i ett rede av björkris. Du får också prova att tillverka redet. Den här gången behöver du inte ta med något.

3:a träffen - Jultema, den här gången får du göra en bordsdekoration i oasis i ett fat Du tar med dig ett fat eller en tallrik, brunt, grönt, zink eller svart, som är ca 3-5 dm i diameter


Vi kommer att jobba både med inköpta snittblommor och material från naturen, ett inslag i kursen är att visa idéer på hur man kan kombinera snittblommor med det som finns ute i naturen.
 
Upplägg
Kursen pågår under 3 tillfällen, onsdagar 21/11, 5/12 samt 19/12samtliga dagar mellan kl 18.30-21.00.

Förkunskaper
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att binda blommor.

Kursmaterial
Kostnad för material tillkommer med 550 kronor. Vi kommer att meddela vilken typ av kruka, vas, fat etc som du ska ta med till varje kurstillfälle. Kom ihåg att ta med en kasse som du kan bära hem din uppsättning i.

Kursledare
Helena Carlsson är utbildad florist och trädgårdsmästare. Utbildningen gjordes på Gävle Högskolas trädgårdsmästarprogram med inriktning på hälsa och design. Stora delar av utbildningen hölls på Wij trädgårdar i Ockelbo. Se mer på www.helenastradgardslycka.se

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har också kurser i Trädgårdsdesign.

Bra att veta
Kaffe och te finns att köpa.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27 A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 800 kr

Materialavgift: 550 kr

Summa: 1 350 kr

Utforska ett ämnesområde