Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Umeå
Startdatum
7 Feb 2020
Tid
17:15-18:45
Dagar
Fre-Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Linn Oskarsson
Nummer
28527
Pris
1 500 kr

Om arrangemanget

Kliv in i burleskens magiska värld tillsammans med Lady Rivet! Välkommen att testa världens kanske roligaste motionsform som dessutom är ett perfekt sätt att arbeta med din självkänsla, vara i nuet och i din kropp och mata dig själv med positiv energi!

Kliv in i burleskens magiska värld tillsammans med Lady Rivet!

Välkommen att testa världens kanske roligaste motionsform som dessutom är ett perfekt sätt att arbeta med din självkänsla, vara i nuet och i din kropp och mata dig själv med positiv energi!

 

Denna uppskattade kurs kommer nu äntligen tillbaka till Umeå i form av en intensivkurs! Under en helg får du lära dig kort om burlesk och dess historia, tillverka ett par tassles, öva på att gå (och dansa!) snyggt i klackar och att färdas tjusigt över en scen (eller ditt eget sovrumsgolv), lära dig några olika grundsteg inom burlesk samt prova att sätta Teasen i ordet striptease! Sista lektionen får du också lära dig några tekniker för det magiska move som är unikt för burleskdans - Tasseltwirling! Inget speciellt material krävs för grundkursen. Att tillverka ett par egna glittriga tassles ingår i kursavgiften! Handskar finns att låna. Vill du inte dansa i klackar går det självklart bra utan också. Kursen är öppen för alla! Du behöver inte vara kvinna för att syssla med burlesk även om just denna kurs fokuserar på klassiska burleskrörelser som oftast utfördes av kvinnor. Kursen bygger mycket på dans men du behöver inte ha dansat tidigare.

Om läraren Lady Rivet startade sin burleskkarriär 2011 när hon blev medlem i The Amazing Knicker Kittens. Hon gjorde solodebut 2012 och gick yrkesutbildning i musikal på Kulturama 2012-2013. I slutet av 2013 startade hon Vaudevillains Burlesque Variety och har sedan dess arrangerat egna klubbar och uppträtt regelbundet på några av Sveriges (och Tysklands!) största burleskevent. Hon är en av fyra svenska burleskartister som arbetar hösten 2019 i Tolvskillingsoperan på Folkoperan i Stockholm. 2017 startade hon kursen Burlesque Basics i Umeå och den blev väldigt omtyckt bland eleverna! 
 

Klädsel:

Bär kläder du känner dig bekväm i och som du kan röra dig i, dock gärna tighta sådana så att du kan se dina tjusiga linjer! T.ex hotpants och leggings (eller varför inte nätsrumpbyxor?), tights och linne eller liknande. Ta även med en varmare tröja ifall det är kallt i början av lektionen.

 

Jag ser gärna att ni använder klackar men detta är förstås frivilligt! Använd isf. klackar som inte gör svarta streck på golvet och är bekväma att röra sig i - av nättare modell (dansklackar är förstås optimalt men ta gärna med dina favoritheels om du inte råkar ha ett par sådana!) Viktigt att dessa skor är ordentligt rengjorda om de varit använda utomhus, grus i danssalar är helt förbjudet då man förstör golven och kan göra illa sig! Under uppvärmning och början av lektionen dansar vi barfota/i strumpor eller i t.ex. jazz-eller balettskor.

 

 

 

Planering och material:

Under varje danslektion börjar vi med en uppvärmning och lite styrkeövningar samt lär oss en gemensam koreografi bit för bit.

 

Lektion 1. Pyssel på Medborgarskolan 17:15 -18:45

Material:

Ta gärna med anteckningsmaterial!

Ta gärna med limpistol om du har och ev. dekorationer som paljettband, kristallstenar eller annat du vill sätta på dina tassles!

 

Planering:

Intro, alla får presentera sig kort. Kort om burlesk och dess historia. Pyssel – vi tillverkar glittriga tassles! Material ingår i kursavgiften.

 

 

Lektion 2. Dansklass 13:00-16:30 

 

Material:

Ta med en scarf/halsduk som ”boa” att arbeta med!

Ta med ett plagg du vill arbeta med att ta av dig! Plagg med knappar/dragkedja, eller som går att kliva ur, är att föredra. Jacka/ skjorta, klänning eller kjol är alltså bättre än byxor.

 

Planering:

Walks, genomgång av några olika olika gångtekniker och poser.

Glove peels – Vi arbetar med att ta av sig handskarna snyggt på olika sätt!

Skaktekniker, genomgång av axelshimmy och olika tekniker för rumpskak.

Boaarbete – Ta med en scarf/halsduk som ”boa” att arbeta med!

Striptease – Ta med ett plagg du vill arbeta med att ta av dig!

 

 

Lektion 3. Dansklass 14:30-17:30

Material:

Ta med en bh eller annat plagg som du kan ta av för att göra reveal av dina tassles!

 

Planering:

Repetition walks och olika skaktekniker.

Bh-reveals.

Tassletwirling – genomgång av olika tekniker.

Denna gång lägger vi också lite extra fokus på koreografin!

 

XoXo /Lady Rivet

ladyrivet@outlook.com, 0703861770


Facebookanvändare: Lynn Rivet


Facebooksida: Lady Rivet https://www.facebook.com/ladyrivetofficial

Instagram: @Ladyrivet www.instagram.com/ladyrivet  

Hemsida: www.ladyrivet.com  och www.vaudevillainsburlesque.com

Youtube: Vaudevillains Burlesque Variety https://www.youtube.com/channel/UCTkPlQXV1B3I8w8cNVW1onQ

 

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 500 kr

Summa: 1 500 kr

Utforska ett ämnesområde