Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Cha cha cha Nybörjare/fortsättning

Ort
Jönköping
Startdatum
5 Sep 2019
Tid
20:30-21:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Monica Bardoczi
Nummer
16982
Pris
795 kr

Om arrangemanget

Cha cha cha

INNEHÅLL OCH MÅL

Cha cha cha har sitt ursprung i mambon även kallad New Yort style som är salsa ON2 men har ett långsammare tempo. Musiken är uppbyggd kring clave-rytmen som finns i både mambon och salsan. 

Musiken lanserades på 1950-talet och blev snabbt populär i europa. Namnet sägs komma ifrån det ljud som uppstår när dansarna släpar sina fötter längst golvet i tre snabba steg som är karaktäristisk för dansen. 

Lyssnar du på musiken kan du även höra cha cha cha slagen i musiken och cha cha cha sägs därmed vara en av de få fall där en dansstil har påverkat uppbyggnaden av dess musik. 

Du kommer att lära dig grundstegen för cha cha cha. Vi kommer att gå igenom några sekvenser blandade med footwork.Nu behöver du inte längre gå av dansgolvet när det spelas Cha-Cha-Cha.


FÖRKUNSKAPER

Nybörjare/fortsättning
Alla över 18 år är välkomna!

KURSLEDARE
Monica Bardoczi
Monica har en enorm passion för dans och har haft det i hela sitt liv och då framför allt till salsa. Under tonåren har hon dansat jazzdans, modern dans och balett. Hon deltar årligen på en av Sveriges stora salsakongresser där internationellt erkända dansare undervisar och därifrån får hon sin inspiration till sin lady styling. Hon är koreograf och ledare för en dansgrupp som heter Salsa Caché. Tillsammans med sin grupp brukar hon visa upp koreografierna på olika tillställningar.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Bekväma och lediga kläder som går bra att dansa i. Vill man kunna snurra utan problem så rekommenderar vi skor med glidvänlig sula. EJ uteskor då det skadar dansgolvet.

Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkomna!

Ort

Medborgarskolan Jönköping

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Utforska ett ämnesområde