Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Dans - Workshops för vuxna - Modern / Nutida dans

Ort
Lidingö
Startdatum
23 Nov 2019
Tid
12:30-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Ida Hellsten
Nummer
37401
Pris
495 kr

Om arrangemanget

I höst kommer vi att erbjuda tre helg-workshops i dans: Klassisk balett, Nutida eller Modern dans och Argentinsk Tango. Vi träffas en lördag-söndag och får en introduktion till dansen och sedan uppvärmning, träning, stegkombinationer och stretch. Vi satsar hela tiden på att få dansa och avslutar med en liten koreografi. Du kan välja att vara med på alla tre eller endast enstaka.

Både för dig som är ny och vill pröva på och för dig som redan har erfarenhet.  


Dans - Workshop - Modern/ Nutida Dans
Den moderna eller nutida dansen kan se ut på många olika sätt och innefattar många olika tekniker. Den har genom tiden influerats av allt från klassisk balett till breakdance eller kampsport, men har också utvecklat sina egna rörelsemönster. Den är inte bunden till någon särskild musikgenre, utan kan dansas till vilken musik som helst, eller till och med utan musik. På denna workshop tar vi oss an och provar på dansteknik som vi kanske inte är vana att se den. Vi jobbar mycket på golvet, liggandes och rullandes, men rör oss också stående och på alla nivåer däremellan. Vi lär känna vår kropp och gör olika övningar som bygger på både förbestämda rörelser och steg, och även på improvisation, där man blir guidad att röra sig utifrån sin egen kropp och sina egna impulser. Vi tränar på dynamik, kroppshållning, musikalitet och koordination, och lär oss en enklare koreografi.

Upplägg
Lö 23/11, kl 12.30 – 15.00
Sö 24/11, kl 12.00 - 14.30 

Deltagaravgift
495 kr för enstaka workshop
1 295 för serie på tre workshops  

Kursledare
Ida är utbildad dansare inom modern/nutida dans på SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) i Österrike, och har sedan examen 2008 jobbat som dansare och danslärare både i Sverige och runtom i världen. Under fem års tid var hon permanent dansare i det internationella danskompaniet En Knap Group i Ljubljana, Slovenien, som hon fortfarande turnerar med, men numera som frilansare, med bas i Stockholm, där hon också är engagerad som dansare i olika projekt samt undervisar i dans för barn i olika åldrar.


Klädsel:
Långa byxor, långa ärmar och barfota rekommenderas.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss på tel 010-157 63 95 för mer information.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Ansgarskyrkan Multihallen

Odenvägen 3, Lidingö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Utforska ett ämnesområde