Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Dansa Bollywood - nybörjare

Ort
Eskilstuna
Startdatum
6 Nov 2020
Tid
16:00-17:00
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
65525
Pris
750 kr

Om arrangemanget

Ta chansen att dansa Bollywood till härlig indisk musik och lär dig mer om indisk kultur. Ett danspaket fullt laddat med dans, glädje och lärande.

Innehåll

Pröva på den roliga och energifulla dansen som du brukar se i de indiska Bollywood-filmerna! Bollywooddansen grundar sig i de populära Bollywoodfilmerna som produceras i världens största filmstad, Bombay i Indien. Vi blandar den moderna Bollywooddansen, som är influerad av västerländsk dansstil, med Bhangra, som är inspirerat av en indisk folkdans med mycket hopp och studs.

Genom glädje och energi kommer du att lära dig att dansa och uttrycka dig i de olika Bollywood stilarna. Koreografin kommer att tekniskt omfatta både kropp och ansiktsrörelser.

Efter ett danspass som detta kommer du att känna dig fri och lycklig!

Upplägg

Vi värmer upp kropp och leder. Sedan utforskar vi de olika stilarna. Du kommer träna din koordination, dynamik och flexibilitet genom olika övningar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

Klä dig i bekväma kläder så att du kan dansa obehindrat.

Kom ombytt och klar, det finns inget omklädningsrum på plats.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Folkbildning

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Kallelse/faktura

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Önskar du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

 

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Utforska ett ämnesområde