Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Eskilstuna
Startdatum
30 Jan 2020
Tid
17:00-18:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Tilde Andersson Cederholm
Nummer
57312
Pris
995 kr

Om arrangemanget

En showig och fartfylld kurs där du får testa på jazzdansens härliga uttryck. En perfekt dansstil för dig som vill uttrycka dig känslosamt, elegant men även hårt och kaxigt. Häng med!

Innehåll

Jazz är en klassisk dansform som har sitt ursprung i afrikansk dans. Jazz är en av de mest utbredda dansstilarna bakom musikaler, shower i musikaler och på TV.

Musiken vi dansar till är en blandning av pop, soul, jazz, rnb och musikal. Det finns många olika stilar av jazz och i denna kurs arbetar vi med lyriskjazz, showjazz och traditionell jazz.

Kursen innehåller övningar för att utveckla kroppsmedvetenhet, rumsuppfattning, koncentration, rörelseglädje och förmåga att gestalta med kroppen. Kursen berör även mycket grundläggande jazzsteg och stilträning. Materialet presenteras på ett lekfullt sätt för att utmana din fantasi till både lite äldre och nyare musik.

Upplägg

Vi börjar lektionen med en uppvärmning innehållande lite tekniska moment som successivt bygger upp danstekniken. Över golvet dansas sedan kortare övningar för att avsluta lektionen med att bygga på en danskombination. Fokus ligger på att hitta dansglädje i salen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Tilde studerar danslärarutbildningen vid Luleå tekniska universitet. Hon har jazz som inriktning men undervisar även i modern dans, hiphop, house, barndans, streetdance och feminine vibe. På Tildes lektioner är dansglädjen viktigt samtidigt som deltagarna får god teknik och bygger styrka. Tilde jobbar mycket med rytmik, olika känslor och uttryck.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kallelse/Faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

Klä dig i bekväma kläder så att du kan dansa obehindrat.

Kom ombytt och klar, omklädningsrum saknas.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ett ämnesområde