Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Västerås
Startdatum
29 Jan 2020
Tid
19:15-20:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Emma Hallgren
Nummer
57614
Pris
995 kr

Om arrangemanget

En showig och fartfylld kurs där du får testa på jazzdansens härliga uttryck. En perfekt dansstil för dig som vill uttrycka dig känslosamt, elegant men även hårt och kaxigt. Häng med!

Innehåll

Jazz är en klassisk dansform som har sitt ursprung i afrikansk dans. Jazz är en av de mest utbredda dansstilarna bakom musikaler, shower i musikaler och på TV.

Musiken vi dansar till är en blandning av pop, soul, jazz, rnb och musikal. Det finns många olika stilar av jazz och i denna kurs arbetar vi med lyriskjazz, showjazz och traditionell jazz.

Kursen innehåller övningar för att utveckla kroppsmedvetenhet, rumsuppfattning, koncentration, rörelseglädje och förmåga att gestalta med kroppen. Kursen berör även mycket grundläggande jazzsteg och stilträning. Materialet presenteras på ett lekfullt sätt för att utmana din fantasi till både lite äldre och nyare musik.

Upplägg

Vi börjar lektionen med en uppvärmning innehållande lite tekniska moment som successivt bygger upp danstekniken. Över golvet dansas sedan kortare övningar för att avsluta lektionen med att bygga på en danskombination. Fokus ligger på att hitta dansglädje i salen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Emma Hallgren är musikläraren som älskar att dansa och har undervisat på olika dansskolor i olika dansstilar under flera år. 2017 tog hon studenten från De geer gymnasiets dansutbildning. Hon har satt upp dansföreställning bland annat i Kenya på ett barnfängelse med temat ”Mänskliga rättigheter”. Emma är pedagogisk och ser till att alla i gruppen trivs och har roligt. Hon är positiv och väljer att fokusera på det hennes elever kan i dansen. Hon vill att gruppen tillsammans ska utvecklas och ha en kul stund.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kallelse/faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Önskar du delbetala din kurs? Ange detta i meddelanderutan vid din anmälan.

Bra att veta

Klä dig i bekväma kläder så att du kan dansa obehindat.

Kom ombytt och klar, det finns inget omklädningsrum på plats.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

 

 

Ort

Fryxellska skolans danssal

Storagatan 57-65, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ett ämnesområde