Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Dansa Streetdance nybörjare

Ort
Eskilstuna
Startdatum
2 Apr 2020
Tid
18:15-19:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
57315
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Dansglädje till tunga beats hittar ni på denna kurs! Vi dansar med mycket grooves och rytmik.

Innehåll

Under denna energifyllda kurs arbetar vi främst med en blandning av Old School hiphop och New Style men vi testar även andra stilar som House och Breaking. Genom olika övningar kommer vi att lära oss att få till rätt teknik i rörelserna till passande musik.

Streetdance är ett samlingsnamn för de dansstilar som kom till på gator och kubbar i USA och innefattar stilar som locking, popping, funk, hip hop och breakdance. Streetdancen är fylld med attityd och rörelser till tuffa beats. Starkt, studsigt och konditionskrävande!

Med hjälp av dansen utvecklar du din styrka och kroppskontroll samt bygger på ditt självförtroende. Du lär dig grundtekniker i de olika stilarna och får en förståelse för skillnaden mellan dansstilarna. Samtidigt som du rör på hela kroppen, tränar koordination och smidighet sätter vi tillsammans ihop en dans till passande musik.

Upplägg

Vi kommer att börja lektionerna med lättare uppvärmning. Fokus i den här kursen kommer ligga på inlärning av danssteg och kombinationer till passande Streetmusik. Du kommer träna din koordination, dynamik och flexibilitet genom olika övningar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. Kursen är avsedd för nybörjare åldrarna 16 år och uppåt.

Kursledare

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kallelse/faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-post-adress ca en vecka innan kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

Klä dig i bekväma kläder så att du kan dansa obehindrat.

Kom ombytt och klar, omklädningsrum saknas.

Ha träningsskor för inomhusbruk med dig.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ett ämnesområde