Ort
Vittsjö
Startdatum
18 Apr 2023
Tid
17:10-17:55
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Jennifer Henriksson
Nummer
63159
Pris
600 kr

Om arrangemanget

Dans ger oss tydliga fördelar: bättre rörlighet i vardagen och bättre koordination. Detta eftersom olika kroppsdelar ofta gör olika rörelser, i olika takt och riktning och vi rör oss från höger till vänster, roterar med mera. Även den självskattad hälsa ökar, med dans kan vi även minska smärta, trötthet och stress.

Om kursen
För dig som vill lära dig dansa, eller redan älskar att dansa. Här lär vi oss olika dansstilar, med hjälp av rörelser vi sätter ihop i en koreografi. Här får du chansen att testa på olika stilar och rörelser för att se vad som passar dig. Vi kommer att jobba med enklare danssteg till att lära oss korta koreografier och samtidigt hitta glädje i att röra oss!

För vem
För alla dans sugna, ingen förkunskap krävs.

Kursledaren
Jennifer har över 15-års erfarenhet som dansare, hon gick dansgymnasiet på c4 i Kristianstad och tog studenten 2015. Efter studenten flyttade hon till England där hon dansade varje dag på en av Europas största dansstudios, Pineapple Dance studio. Det tog inte lång tid innan Jennifer själv blev erbjuden att hålla klasser där.

Jennifer har under 7-års tid jobbat som danslärare runt om i England och har erfarenhet av alla åldrar och nivåer. Med stor kärlek till modern dans och street-dans, gillar hon att mixa båda när hon dansar och koreograferar.

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
- Uppehåll 9/5
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.

Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Ort

Medborgarhuset

Hårsjövägen 9, Vittsjö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 600 kr

Summa: 600 kr

Utforska ämnesområde