Ort
Stockholm
Startdatum
24 Sep 2024
Tid
17:45-20:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Krister Björnlund
Nummer
56107
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Att kunna använda dator öppnar upp en hel värld - och det är aldrig försent att lära sig!

Datorer kan vara till stor nytta och nöje! Vardagliga ärenden kan göras online, och du kan enkelt hitta information och hålla kontakt med nära och kära. 

Denna datakurs ger dig grundläggande kunskaper i Windows 10, som är ett vanligt operativsystem från Microsoft.

Innehåll

Vi går igenom vad datorn kan användas till, exempelvis att skriva brev, skicka e-post, handla på internet, surfa på nätet, ladda över bilder från kamera/mobil, samt skydda din dator från till exempel virus. Du ska ha både nytta och nöje av din dator - och vara trygg online.

Du lär dig de grundläggande funktionerna i din dator samt att hantera filer och mappar. Du får lära dig smarta kortkommandon och får många tips. Du får också prova att hantera USB-minnen och använda några olika program i datorn.

Upplägg

Vi varvar teori och praktik i vår datasal. Det är bra om du kan öva på din dator hemma mellan kurstillfällena. Windows 10 finns bara på PC (datorer från Microsoft) - kursen riktar sig alltså inte till dig med Mac-dator. 

Datorer finns på kursen, men om du vill ta med din egen PC laptop så går det utmärkt.

Vi träffas fyra gånger kl. 17:45-20:00. Aktuella datum: 24/9, 1/10, 8/10 och 15/10.

Kursledare

Krister Björnlund har jobbat med Windows, Office-paketet samt datorer i 30 år för bl.a. Medborgarskolan och Påhlmans Handelsinstitut. Han har även jobbat inom data/teknik-branschen och då främst med utbildning och support.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper.

Kursmaterial

Vi använder böckerna Grundläggande IT för seniorer och Office 365 för alla från Docendo. De finns att låna på plats. Vill du ha egna exemplar kan du använda rabattkoderna nedan. 

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer här.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde