Ort
Örebro
Startdatum
11 Okt 2023
Tid
13:00-15:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Inger Hagström
Nummer
69460
Pris
1 350 kr

Om arrangemanget

En datakurs för nybörjare handlar om att lära sig grundläggande datorkunskap. Kort och gott hur en dator fungerar och hur man använder den.

En datakurs för nybörjare handlar om att lära sig grundläggande datorkunskap. Kort och gott hur en dator fungerar och hur man använder den.

I dagens digitaliserade samhälle förutsätts det i princip att man kan hantera en dator, surfplatta och mobil. Men alla har inte dessa grundläggande kunskaper och vi på Medborgarskolan vill bidra till att minska den digitala klyftan genom att erbjuda datakurser för nybörjare.

På våra nybörjarkurser i data får du lära dig grunderna i att hantera en dator. Du lär dig hantera mus och tangentbord. Du lär dig att skriva på datorn genom att använda ett ordbehandlingsprogram, till exempel Word.

Våra grundkurser i data lär dig också att surfa på internet och tips och trix om hur du kan söka efter information. Våra datakurser för nybörjare vänder sig till dig som inte har någon, eller väldigt lite, erfarenhet av att använda en dator i vardagen. En ”datakunskap grundkurs” gör susen för dig som är nybörjare när det gäller att hantera en dator.

Förkunskaper
I den här kursen behöver du inte några tidigare kunskaper.

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Inget speciellt kursmaterial till denna kurs/tillhandahålls av kursledaren.


Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
När du har genomgått nybörjarkurser finns det även fortsättningskurser för dig som vill fortsätta att utveckla dina kunskaper.

Bra att veta

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 350 kr

Summa: 1 350 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde