Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Demokratidag – vem engagerar sig, hur och varför?

Startdatum
22 Okt 2019
Tid
09:30-16:00
Dag
Tisdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Maud Johansson
Nummer
38571
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Demokratin i Sverige firar 100 år. Vissa menar nu att demokratin är hotad. Andra att den behöver vitaliseras. Demokratin kraftsamlar under 2019, på åtta platser runt om i landet arrangeras inom initiativet #vimåsteprata en demokratiutvecklingsdag där olika aktörer kraftsamlar tillsammans. Läs mer här https://www.vimasteprata.org/.

Den 22 oktober är det dags i Örebro och deltagare från hela landet är välkomna, dagen vänder sig till dig som verkar inom eller tillsammans med föreningslivet och folkbildningen. Dagen kommer att varvas med föreläsningar, boliviansk musik, marockansk mat och samtal.

Upplägg

Demokratidagen är ett gratisevenemang. OBS! Föranmälan krävs, utebliven närvaro debiteras 400 kronor (du kan överlämna din plats till någon annan).

Dag & Tid: 22 okt kl 09:30– 16:00. Mellan 09:30-10:00 är det fika och registrering.

Innehåll

Lena Berggren DOCENT I HISTORIA vid Umeå Universitet kommer att inleda dagen under rubriken Från envälde till folkstyre – och tillbaka igen? Om demokratins historia och utmaningar.

 Zaynab Ouahabi, LINGVISTIKER OCH RETORIKER, tar vid under eftermiddagen och för samtalet in i nutid och teman som: retorik för en bättre demokrati, ungas egenmakt och organisering. Hur engagerar man sig i samhället? Drömmen om en inkluderande demokrati, språket som verktyg för makt samt kvinnors och tjejers egenmakt.

Ett axplock från dagens föreningsliv kommer att visa upp sig. Det lokala föreningslivet och folkbildningen deltar även i samtal kring hur vår demokrati mår idag och vilka utmaningar den står inför.

Dagen kommer att varvas med musikinslag med bland annat det bolivianska bandet Willka Kuti. Dagens moderatorer är Pelle Blohm och Jeanette Olsson.

Plats

Kulturarenan i Vivalla, Diktargatan 25 i Örebro.

Bra att veta

Under dagen bjuds det på mat. Meddela på notering vid anmälan om du önskar specialkost. OBS! Om du får förhinder ber vi dig avboka till orebro@medborgarskolan.se annars debiteras du 400 kr.

 

Mer info om #vimåsteprata finns på https://www.vimasteprata.org/

Ort

Kulturarenan

Diktargatan 25

Visa på karta

Utforska ett ämnesområde