Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

En soppa gjord av grönsaker
Diplomutbildning

Diplomutbildning: Det växtbaserade köket

Ort
Stockholm
Startdatum
21 Jun 2021
Tid
09:00-16:30
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
9 st
Ledare
Ulrika Hoffer Eriksson
Nummer
44695
Pris
19 695 kr

Om arrangemanget

Intensivkurs i köket i sommar. Allt fler väljer att dra ner på köttet och fylla tallriken med mat från växtriket. I utbildningen vässar vi matlagningen och kunskaperna i köket där maten från växtbaserad kost spelar huvudrollen. , men där komplement av kött och fisk kan användas för den som önskar.

Vi lagar mat med grönsaker i fokus. Växtbaserad kost. Under utbildningen lägger vi stor vikt på att bygga upp kompletta måltider, höja smakerna på råvaror från växtriket och jobba med olika konsistenser och texturer som kompletterar varandra. Allt för att du ska kunna jobba kreativt och självständigt i köket efter avslutad utbildning.

Utbildningen vänder sig till dig som vill öka dina kunskaper inom det vegetariska köket och förstå grönsakernas magi.

Kanske arbetar du redan i ett kök, där råvaror från växtriket spelar en allt mer framträdande roll. Kanske är du intresserad av matlagning i största allmänhet och vill öka dina kunskaper inom det växtbaserade köket i synnerhet. Kanske vill du främst fördjupa dina kunskaper för god, hälsosam och klimatmedveten matlagning, som gör det lustfyllt att öka intaget grönsaker, bönor, linser, nötter, frön och frukt.

Innehåll

Grundsmaker, konsistenser och texturer.

De gröna råvarorna – tillagning och smaksättning.

Tekniker för tillagning av rotfrukter, kål och andra grönsaker.

Smaksättare, såser, crunch och andra tillbehör som höjer upplevelsen.

Näringslära – att tänka på i ett grönare kök.

Upplägg

Utbildningen är upplagd intensivt  dagtid under två veckor i slutet av juni. Avslutas med ett teoriprov samt att deltagarna även planerar en avslutningsmeny som lagas sista dagen. Minst 2 tillfällen är helt teoretiska, men merparten av kursdagarna lagas det mat i vårt utbildningskök.

80 stud timmar start  21/6- 24/6 och 28/6-2/7 kl 9.00-16.30.

Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Alla hjälper till med förberedelser och att återställa köket.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostvetare, dietist, kokboksförfattare och anlitad föreläsare och kursledare. Hon är holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till Årets måltidslitteratur, kategori hälsa 2011. Hon är även författare till Smarta sötsaker, Good mood food, Ärlig mat och Supersnacks. Läs gärna mer här. Ulrika har ansvarat för Medborgarskolans diplomutbildningar inom näring/hälsa/raw food. Hon håller också flera korta kurser i hälsosam matlagning.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Ulrika håller fler kurser på tema hälsa bl a nordisk supermat, kålkurser och fermentering. Fler utbildningar och kurser hittar du på medborgarskolan.se.

Diplom

Efter avslutad utbildning, med 80 % närvaro i godkända moment får du ett diplom.

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan. Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan. Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Om du är intresserad av ett förmånligt studielån, vänligen läs mer via denna länk: Human Finans

Som privatperson har du möjlighet att delbetala tre gånger utan extra kostnad, skriv ”3 delbet” i meddelanderutan vid bokning.


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.

 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 16 995 kr

Materialavgift: 2 700 kr

Summa: 19 695 kr

Utforska ett ämnesområde