Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Diplomutbildning

Diplomutbildning: Författarlinjen HT-18

Ort
Stockholm
Startdatum
10 Sep 2018
Tid
18:00-21:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Helga Härle
Arrangemangsnummer
25391
Pris
7 600 kr

Om arrangemanget

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen. Vi använder berättargrepp som gör skildringen av människor, stämningar och situationer le

Innehåll

Utbildningen är för dig som redan skrivit ett tag, gått skrivarkurser och vill ägna tid åt att utveckla ditt skrivande. Vi arbetar med eget textmaterial. Det kan vara en berättelse, roman, novell, deckare eller diktsamling. Frigör författaren inom dig, få nya impulser, diskutera och analysera tillsammans med övriga deltagare för att utveckla ditt manus. Vi diskuterar hela processen från idéutkast till manus och publicering, vi tittar både på traditionella och nya vägar till publicering.

Upplägg

 Vi varvar kortare teoriblock, skräddarsydda skrivövningar och textsamtal. Du kommer även att få en del skrivövningar som görs hemma mellan kurstillfällena.
• Det finns många sätt att skapa karaktärer, bygga handling och dialog, teckna miljöer, bildspråk och arbeta med språkets rytmer och klanger. Detta diskuterar vi och arbetar med inom gruppen.
• Mellan träffarna arbetar du på din egen text. Texterna diskuteras och analyseras i gruppen. Vi tittar på textens utvecklingsmöjligheter, dramaturgi och gestaltning, Hur kan jag få min vision att nå fram? Vi bollar idéer och infall.
• Vad händer när jag får skrivkramp? Och hur tar jag mig vidare?
• Målsättning med diskussionerna och arbetet är att du ska hitta ditt eget språk, originalitet, tematik och form.
• För inspiration bjuder vi in erfarna författare.

Förkunskaper

Du bör ha gått en skrivarkurs eller på annat sätt medvetet gått in för att utveckla ditt skrivande. Du bör ha erfarenhet av att diskutera dina egna och andras texter i grupp.

Kursledare

Helga Härle leder skrivarkurser sedan slutet av 80-talet och har även undervisat i skrivpedagogik vid högskolan. Flera av hennes tidigare kursdeltagare har etablerat sig som författare, andra har med framgång sökt sig vidare inom mediabranschen. Själv har hon erfarenhet av redaktionellt arbete, lektörsuppdrag, översättning, frilansuppdrag som kulturskribent, m.m. Som internationellt erkänd haikupoet har hon bland annat tilldelats japanska haikupriser. Hon har även fått författarstipendier och utmärkelser för sina insatser som skrivpedagog. Helga har också under flera år varit styrelseledamot i Författarcentrum och Översättarcentrum.

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår i kursavgiften. Vi använder "Skriv och skriv vidare" av Helga Härle, och kompletterar med relevanta texter.

Bra att veta

Anmälningsavgift 500 kr faktureras i samband med anmälan.
OBS! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan. Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller köplats. Vi kontaktar dig när plats blir ledig.

Författarlinjen får varje termin besök av en författare, datum bestäms i gruppen. I linjen ingår också författarbesöket "Om att skriva", som våren 2018 gästas av Agneta Pleijel. Bland tidigare gäster märks John Ajvide Lindqvist och Mia Ajvide, Jonas Hassen Khemiri, Sara Stridsberg, Sofi Oksanen, Majgull Axelsson och Carl Johan Vallgren.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Varför ska du välja Författarlinjen?

Under de år som gått sedan starten 2007 har vi på Medborgarskolan sett hur flera av våra deltagare utvecklats till att bli etablerade författare. Att ge sig själv den tid som skrivprocessen behöver, att delta i ett sammanhang där man tryggt kan dela sina texter, att våga ge och ta emot synpunkter – allt bidrar till att ditt skrivande går från att vara en diffus dröm till att bli verklighet. Kanske är det din tur nu?

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 7 600 kr

Summa: 7 600 kr