Kvinna sitter i soffa och använder en dator
Diplomutbildning

Diplomutbildning: Grunder för programmering i C# Distans

Ort
Göteborg
Startdatum
23 Sep 2022
Tid
13:00-17:15
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
25651
Pris
5 995 kr

Om arrangemanget

Programmering är ett grundläggande verktyg idag. Därför finns det tusentals jobbmöjligheter inom programmering. Men det är inte den enda anledningen till att det är viktigt att lära sig programmering. Programmering handlar om att använda kreativitet och uppfinningsrikedom för att lösa problem.

Därför hjälper programmering oss att förbättra vårt logiska tänkande. Det stimulerar uthållighet, engagemang och ansträngning som stödjer oss när vi möter nya problem och utmaningar.

Huvudsyftet med kursen är att ge deltagaren grunderna för att lösa problem av olika slag med hjälp av algoritmer. Kursdeltagarna ska lära sig att planera, implementera, texta och avlusa program med hjälp av grundläggande programmeringsteknik Under kursens gång ska deltagarna analysera problem och implementera lösningar med hjälp av med hjälp av C# . Efter avslutad kurs ska deltagaren ha förståelse för grundläggande begrepp och principer inom objektorienterad programmering

Innehåll

  • Du lär dig att representera och bearbeta enkla former av data samt kunna hantera in- och utmatning av sådan.
  • Du lär dig att använda sekvens, selektion och iteration i dina program vilka är de grundläggande operationerna inom programmering.
  • Du lär dig att strukturera program med hjälp av klasser och metoder. Du ska skaffa kunskaper inom OOP. Du kommer lära dig att styra överföring av data från och till metoder och mellan olika block.
  • Du ska bekanta dig med arv mellan klasser och polyformism.
  • Du kommer även lära dig hantera fel och undantag.
  • Du lär dig att arbeta med rekursiva metoder och nackdelar och fördelar av dessa gentemot de iterativa lösningarna.
  • Du kommer också bekanta dig med olika söknings och sorterings algoritmer och hur de används för att sortera och manipulera data.Efter kursens slut ska du även kunna konstruera och implementera algoritmer för att lösa enkla uppgifter. Du ska även kunna använda enkla verktyg för att testa och felsöka program.

För vem
För dig som har baskunskaper i data.

Kursledare

Gladyz Pabon har i många år lärt ut programmering och datakunskap Gladyz brinner för att lära ut programmering så att alla kan lära sig detta och använda sig av det.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.


Kursmaterial
Din egen bärbara dator till kursen både PC eller Mac fungerar bra på kursen. Kursledaren går igenom vad du behöver för kursmaterial vid första tillfället.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 5 995 kr

Summa: 5 995 kr

Utforska ett ämnesområde