Händer som drejar.
Diplomutbildning

Diplomutbildning: Keramik (grundkurs, kurs A)

Ort
Uppsala
Startdatum
5 Sep 2022
Tid
09:00-16:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Jenny Thunberg
Nummer
71422
Pris
10 995 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Kurs A, keramiklinjen på Medborgarskolans hantverkscentrum, Ekeby Bruk

Innehåll
Välkommen till en utbildning där du har möjlighet att grotta ner dig i keramikens fantastiska värld! Diplomutbildningen ger en fördjupad kunskap i keramik, både praktiska moment och teori. Under utbildningen går vi igenom olika skapandetekniker som exempelvis kavling, ringling, tumning och drejning. Under två tillfällen har vi dessutom en gästledare som håller ett pass i skulptering. Vi går även igenom dekor och glasering, och provar på att göra egen glasyr. Dessutom lär du dig hur vår brännugn fungerar och får vara med och sätta en ugn. I kursen ingår även ett studiebesök i en annan keramikverkstad.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor (samma dag och tid) och omfattar 8 x 45 min per sammankomst. Tiderna varje dag är kl. 09:00-16:00 med en timmes lunchpaus. Mikro, frys och kylskåp finns i vår lokal och vi brukar äta lunch tillsammans.

Kursen gör uppehåll för höstlov den 31 oktober.

Kursen avslutas med en vernissage där deltagarna ställer ut och presenterar sina alster. Datum för vernissagen görs upp tillsammans i gruppen i början av kursen.

Förkunskaper
Diplomutbildningen kan ses som en fortsättningskurs och den riktar sig till dig som har tidigare erfarenhet av keramik. Du bör kunna arbeta självständigt i några av teknikerna och ha grundläggande kunskaper i hur man hanterar lera.

Kursledare
Kursledare är Jenny Thunberg som är keramiker med egen ateljé i Uppsala och har över 15 års erfarenhet av keramik. Klicka här för att läsa mer om Jenny eller gå in på @jennyathunberg på Instagram. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera kompletterat med ett urval av engober och glasyrer. I kursavgiften ingår 10 kg lera och glasering. Övrig lera som används på kursen kommer faktureras efter avslutad kurs med 85:-/kg.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka två veckor före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

OBS! Till denna utbildning gäller samma allmänna villkor som till våra andra kurser. Anmälan är bindande, men du har 14 dagars kostnadsfri ångerrätt, förutsatt att anmälan görs mer än 15 dagar innan kursstart. Om du återtar din anmälan senast 7 dagar före start får du normalt betala en administrationsavgift på 10 % av avgiften. Om du återtar anmälan senare än 7 dagar före start, men innan dag för start, är administrationsavgiften halva deltagaravgiften. Om du avbryter en påbörjad kurs är du normalt skyldig att betala hela deltagaravgiften. Köpevillkoren får du i samband med din bokningsbekräftelse.

Bra att veta
Bär oömma kläder. Tänk på att det är svårt att jobba med lera om man har alltför långa naglar.

Kursen har plats för max 7 deltagare.

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Diplomet utfärdas av Medborgarskolan och är ett bevis för att du har gått kursen.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 4G

Ekeby Bruk, Ingång 4 G, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 10 995 kr

Summa: 10 995 kr

Utforska ett ämnesområde