Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Diplomutbildning

Diplomutbildning: Kockutbildning grund

Ort
Stockholm
Startdatum
25 Sep 2018
Tid
17:45-22:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Miriam Zelmerlööw
Arrangemangsnummer
26057
Pris
23 545 kr

Om arrangemanget

Kockyrket är ett kreativt och attraktivt yrke med många möjligheter. Efterfrågan på arbetsmarknaden är stor idag. Ett högt tempo förutsätter att du kan arbeta snabbt och effektivt under tidspress. Du är noggrann, samarbetsvillig och har lätt för att arbeta tillsammans i arbetslag. Du älskar förstås mat.
Medborgarskolan erbjuder, förutom kockutbildningen, flera olika matutbildningar – lunchkock, kallkökskock, raw foodkock, hälsokock, näringslära och konditor.

Innehåll

Denna stimulerande och spännande grundutbildning ger goda kunskaper och praktisk färdighet inom varmköket. Du får verkligen veta vad en kock gör och hur man arbetar på krogen. Du går härifrån med gedigen matlagningskunskap och utbildningen utgör en riktigt bra bas för fortsatta studier eller arbete inom restaurang – från den lilla kvarterskrogen till storkök eller konferenshotell.
Utbildningen hålls i ett restaurangkök med god utrustning och deltagarna har möjlighet att förbereda och laga mat för många. Utbildningen är intensiv men kursplanen omfattar trots det många moment och deltagarna får med sig stor kunskap om råvaror, tekniker, livsmedelshygien och hur man planerar olika typer av menyer och om förvaring av livsmedel. Mycket praktisk matlagning varvat med teori. Under terminen byggs olika menyer upp och hela det varma köket utgör ett underlag för kursplanen. Det lagas både kött, fisk, fågel och grönsaker.

• fonder, buljonger och grundsåser
• soppor, äggrätter och crêpes
• fågel, kött och fisk
• grytor och färsrätter
• varma smårätter
• säsongsmenyer, tillagningsmetoder och livsmedelshygien
• trender och influenser

Upplägg

12 tillfällen med start tisdag 25/9 kl 17.45 - ca 22.15.
Vid varje kurstillfälle lagas det massor av mat. De första tillfällena blir det framförallt mycket hantering och grundmatlagning. Du får mycket kunskap med dig hem och dessutom fyllda matlådor under främst senare delen av kursen.

Pris 19 995 kr. Råvarukostnad för ca 3 550 kr tillkommer och specificeras på fakturan.

Du bör ha erfarenhet av att laga mat, klara ett högt tempo och kunna arbeta i grupp. Alla typer av kött/fisk lagas. Även om du inte kan äta själv pga allergier eller andra skäl är det viktigt att du är med på alla moment. Det är viktigt att du talar och skriver svenska flytande.
Språktest görs. Detta för att undervisningen ska flyta smidigt och att alla moment ska hinnas med och uppfattas av alla. Anmälan görs personligen.

Ledare

Miriam Zelmerlööw har drivit restaurangen Sibiriens soppkök i Vasastan i många år. Hon är mån om och kan använda alla råvarors olika delar för bästa smak och klimattänk. Miriam har ansvarat för vår Kallköksutbildning och tar i höst hand om kockutbildningen. Hon undervisar också både vuxna och barn i kortare inspirationskurser.

Material

Du får en pärm fylld med recept samt råvaror som hanteras.

Diplom

Efter avslutad kurs, med minst 80 % närvaro samt godkända kursmoment, får du ett diplom.

Bra att veta

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 19 995 kr

Materialavgift: 3 550 kr

Summa: 23 545 kr

Utforska ett ämnesområde