Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Diplomutbildning

Diplomutbildning: konditor - grundutbildning

Ort
Stockholm
Startdatum
9 Sep 2019
Tid
09:30-15:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Nik-Annika Märak
Nummer
25904
Pris
17 495 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Upptäck glädjen i att baka både matbröd och det söta baket. Få en känsla för att jobba på konditori och bageri.

Denna utbildning ger dig en utmärkt inblick i arbetet i ett bageri och i konditorvärlden. Vi kan erbjuda både en grundutbildning och två kortare påbyggnadskurser för vidare arbete och studier inom bageri, konditori och restaurang. Utbildningen är öppen för alla intresserade. Du bakar med flera sorters mjöl, olika jäsmetoder och tekniker. Välkomponerade desserter, chokladpraliner och olika sorters bröd, bakverk och tårtor tillverkas. Få inspiration och idéer och upptäck hur stimulerande det är att känna doften av en nybakad focaccia eller att kunna behärska den svåra konsten att temperera choklad. Att tillverka en moussetårta eller en spännande dessert ger självförtroende och glädje.

Innehåll
• matbröd; focaccia, fyllda bröd, grovt bröd och surdeg
• kaffebröd; olika sorters småkakor, muffins, maräng och brioche
• desserter; crème brûlée, pannacotta, mousser och choklad
• tårtor; moussetårtor, cheesecakes, anslag och prinsesstårta
• choklad och praliner
Genomgående under utbildningen pratar vi också om metoder, teknik, planering och livsmedelshygien i ett kök/bageri.
(Med reservation för vissa ändringar.)

Upplägg
Varje lektion startar med genomgång av dagens lektion och de recept som ska användas. Deltagarna arbetar sedan i mindre grupper fördelade över arbetsstationerna (max 2 deltagare/ugn). Efter varje lektion tar man med hem det som bakats eller lagats. Här finns förkläden, men sköna skor och kläder rekommenderas.
Vi använder ekologiska och fairtradeprodukter där det är möjligt.
Genomgående pratas det även personlig hygien, arbetssätt och arbetsförhållanden generellt i kök.

Förkunskaper


Kursen är för nybörjare och kräver inga förkunskaper.

Ledare


Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB samt har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bland annat på Vintervikens Trädgårdskafé samt i bagarstugan och i samevistet på Skansen. Hon är också medlem i Eldrimners branschråd för bröd. Nik driver en lång rad mat- och chokladprojekt, ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Material


Pärm som ingår i avgiften och som fylls med recept under utbildningens gång. Råvarukostnaden 2 500 kr tillkommer.
Tid kl 09.30-15.30. Obs! Sluttid kan variera beroende på vad som tillverkas.

Diplom


Efter avslutad utbildning, med 80 % närvaro i godkända moment får du ett diplom.

Bra att veta

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Om du är intresserad av ett förmånligt studielån, vänligen läs mer via denna länk: Human Finans

Som privatperson har du möjlighet att delbetala tre gånger utan extra kostnad, skriv ”3 delbet” i meddelanderutan vid bokning.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln


Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.

 

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 14 995 kr

Materialavgift: 2 500 kr

Summa: 17 495 kr

Utforska ett ämnesområde