Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Diplomutbildning

Diplomutbildning: Praktisk PR - grundutbildning

Ort
Stockholm
Startdatum
11 Sep 2018
Tid
18:00-21:00
Dagar
Mån, Tis
Antal tillfällen
9 st
Ledare
Carin Balfe Arbman
Arrangemangsnummer
20230
Pris
11 200 kr

Om arrangemanget

För dig som vill förstå och arbeta praktiskt med PR – Public relations. Fokus ligger på praktiska och direkt användbara färdigheter som förekommer i arbetet på en PR-byrå eller kommunikationsavdelning.

Allt fler företag och organisationer ser ökade behov av att kommunicera med sin omvärld på ett effektivt sätt. Målet kan vara att bygga och stärka relationer med media, influencers och andra viktiga målgrupper, för att stärka sitt varumärke eller nå ut med sina budskap. Grundutbildningen i PR fokuserar på praktiska kunskaper och färdigheter inom PR och kommunikation. Den är lämplig för dig som vill lära dig mer inför fortsatta studier eller utvecklas inom ditt arbete och bredda din kompetens.

Innehåll
- grundläggande kunskap om PR-området och olika media
- skrivande i teori och praktik, PR-texter med skrivövningar
- PR och kommunikation i sociala media
- medierelationer och influencers
- omvärldsbevakning, rapportering och utvärdering
- studiebesök på PR-byrå och kommunikationsavdelning

Du får sätta dig in i vanliga arbetsuppgifter inom PR-arbete, som att planera och genomföra pressaktiviteter, skapa aktuella medielistor för presskontakter, göra utkast till och korrekturläsa pressreleaser eller andra texter och att distribuera pressinformation till media. Du får kunskap om att skriva texter till och uppdatera hemsidor och intranät, beställa bilder till kundtidningar, göra research, kontakta leverantörer som fotografer, originalare och frilansskribenter, redovisa resultat av PR-kampanjer, medverka i upphandlingar, m.m. Under utbildningen får du också en inblick i hur media fungerar idag - medietrender, hur journalister arbetar, förhållningssätt till influencers och sociala media. I skrivövningar går vi igenom skrivregler, pressreleaser, korrekturläsning, faktablad, offerter, m.m.

Upplägg
Vi träffas nio tillfällen varav 7 tisdagkvällar, kl 18.00-21.00. En och en halv dag förläggs dagtid för studiebesök och intensivt skrivpass.
Du får räkna med att avsätta tid varje vecka för hemuppgifter.

OBS! Vissa schemaändringar kan ske under kursens gång.

Förkunskaper
Den här utbildningen kräver inga förkunskaper i PR, det är däremot viktigt att du har goda kunskaper i svenska.

Kursledare
Carin Balfe Arbman har jobbat på PR-byrå i mer än femton år och har lång erfarenhet av att undervisa i PR och marknadskommunikation. Hon började själv som PR-assistent på en byrå, och blev senare projektledare och seniorkonsult. Hon har erfarenhet från såväl större som mindre byråer och har arbetat med uppdragsgivare inom flera olika branscher, som t ex IT, läkemedel, mode, livsmedel och ideella organisationer. Idag driver Carin en egen PR-byrå.

Kursmaterial
Litteraturlista lämnas vid kursstart.

Bra att veta
Anmälningsavgiften om 1000 kr återbetalas inte om du får förhinder och behöver avboka dig. Vi förbehåller oss rätten att ställa in en utbildning med för få anmälda. När en kurs ställs in återbetalas hela anmälningsavgiften.
När du gått den här utbildningen har du möjlighet att bygga på dina kunskaper med Praktisk PR fördjupning.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Ort

Medborgarskolan, Hagagatan 23 A

Hagagatan 23A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 11 200 kr

Summa: 11 200 kr