Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Diplomutbildning

Diplomutbildning: Silversmide – smycken

Ort
Göteborg
Startdatum
7 Sep 2018
Tid
09:00-15:15
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
14 st
Ledare
Özay Emert
Arrangemangsnummer
34884
Pris
9 825 kr

Om arrangemanget

Detta är en grundläggande utbildning i silversmide på dagtid som ger dig teknik- och hantverkskunskaper i främst smyckestillverkning. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Innehåll
Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska delar och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från skissförslag till färdigt arbete. Du arbetar i de grundläggande teknikerna som sågning, filning, lödning, glödning, betning, slipning och polering. Du får också praktiska kunskaper om material, verktyg och maskiner. Tonvikten ligger på smyckeformgivning och den egna processen i formgivning inför arbetet i silversmedjan. I utbildningen ingår föreläsningar om smyckehistoria och nutida smyckekonst.

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

Utbildningens första två veckor omfattar både fredag och lördag kl 09.00-15.15, därefter varje fredag kl 09.00-15.15. Utbildningen består av 14 kursdagar under totalt 12 veckor.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Kursledare
Özay Emert är utbildad på HDK (Högskolan för design och konsthantverk) och har en magisterexamen i smyckekonst. Hon har även studerat på Mimar Sina Fine Arts University i Istanbul. Özay är yrkesverksam smyckekonstnär med egen verkstad. Hon har haft ett flertal utställningar med sina smycken och har också varit gästlärare på HDK.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Alla verktyg och material som behövs för utbildningen finns i vår välutrustade silversmedja. Vi arbetar främst i silver men du kan även välja ett andra övningsmaterial, till exempel koppar eller mässing. Både plåt och tråd används. Silvret vägs, skrivs upp och faktureras efter utbildningens slut. Silverpriset följer marknaden och ligger idag på 14 kr/gram. På materialfakturan tillkommer även en kostnad om 100 kr/kursdeltagare för förbrukningsmaterial såsom lod och sågblad.

Inför utbildningens start kommer du att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

Bra att veta
För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på tre delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).

Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Elisabeth Riisager, tel 031-755 14 12 eller elisabeth.riisager@medborgarskolan.se

Ort

Medborgarskolan Göteborg

Viktoriagatan 21, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 9 825 kr

Summa: 9 825 kr