Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Diplomutbildning

Diplomutbildning: Vegankock intensiv, dagtid maj 2019

Ort
Stockholm
Startdatum
6 Maj 2019
Tid
08:30-16:30
Dagar
Mån-Tors
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Ulrika Hoffer Eriksson
Nummer
33570
Pris
15 695 kr

Om arrangemanget

För dig som vill äta mer grönt utan att göra avkall på smakupplevelser - och för dig som vill servera denna mat till gäster inom restaurang och storhushåll.

Intensiv utbildning dagtid i maj 2019.
Att äta vegansk mat, det vill säga mat som helt och hållet baseras på råvaror från växtriket, blir allt mer utbrett. Fler och fler restauranger profilerar sig som helt eller delvist växtbaserade, såväl enklare caféer till ambitiösa fine diningrestauranger.

Den här utbildningen är en möjlighet för dig som arbetar eller vill arbeta inom restaurangbranschen. Vässa dina kunskaper inom växtbaserad kost, hela vägen från smårätter och tilltugg till läckra huvudrätter och frestande desserter. Vi sätter fokus på att laga god, välsmakande och väl sammansatt mat, som både tillfredsställer smaklökar och kroppens behov av alla näringsämnen.

Vegankockutbildningen vänder sig till dig som antingen själv vill lägga om till eller redan äter en växtbaserad kost, men också till dig som arbetar/vill arbeta inom restaurangverksamhet där välsmakande veganmat efterfrågas - något som  ökar såväl inom caféer och storkök som inom gastronomin. Vi lägger stor vikt vid grundsmaker och utgår i så stor utsträckning som möjligt ifrån hela, oprocessade råvaror framför ersättningsprodukter. OBS Kursen är ej helt fri från socker och gluten.

Den 11/2 håller kursledare Ulrika Hoffer ett kostnadsfritt informationsmöte om sina diplomutbildningar Raw foodkock, Hälsokock, Vegankock och Kostrådgivare. Få svar på dina frågor om Medborgarskolan, red ut begrepp och få information om innehållet i utbildningarna och möjligheter till arbete! Bli inspirerad till en ny, mer hälsosam framtid.

Innehåll

Vi arbetar både med mer vardagliga rätter såsom grytor, sallader och annat som lämpar sig på en buffé och med elegantare gourmetmat som kan imponera även på den mest inbitne köttätaren! Teori varvas med massor av matlagning.
Introduktion till vegansk kost, grundprinciper för vegansk matlagning. Grundsmaker, konsistenser och strukturer. Buffémat, smårätter och förrätter. Huvudrätter, desserter, näringslära, menyplanering och avslutningsplanering.

Upplägg

Totalt 8 tillfällen intensivt i maj, ca 64 studietimmar, dagtid måndag-torsdag kl 08.30-16.30 den 6-9/5 och den 20-23/5 2019.

Förkunskaper

Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare

Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna "Good mood food" 2015 ,"Ärlig mat" 2016, och "Supersnacks" 2017. Läs gärna mer här.

Kursmaterial

Recept/litteratur som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material/litteratur och recept ingår, förutom för vissa inköp till sista kurstillfället då varje deltagare själv kompletterar med varor för ca 150-200 kr beroende på den egna menyn.

Diplom

För diplom krävs 80 % närvaro samt godkänd i kursmomenten.

Utvecklingsmöjligheter

Det finns gott om andra utbildningar på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på hemsidan och hitta det som passar dig.

Bra att veta

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 12 995 kr

Materialavgift: 2 700 kr

Summa: 15 695 kr

Utforska ett ämnesområde