Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Föreläsning

Föreläsning: Djurens känslor – och vår känsla för djur med Per Jensen

Ort
Stockholm
Startdatum
14 Nov 2018
Tid
18:30-20:30
Dagar
Onsdagar
Arrangemangsnummer
26253
Pris
290 kr

Om arrangemanget

Känner höns empati med varandra? Är grisar medvetna om sin egen existens och vad känner får och kor egentligen när de umgås med människor?

Känner höns empati med varandra? Är grisar medvetna om sin egen existens och vad känner får och kor egentligen när de umgås med människor? Forskningen har gjort stora framsteg när det gäller att förstå husdjurens inre liv. Det gäller både hundar, hästar och katter lika väl som de djur vi äter. Djur vars känslor, tankar och kognitiva egenskaper inte skiljer sig så mycket från våra egna. Per Jensen berättar levande och enkelt om de senaste vetenskapliga rönen kring husdjurens inre.

Föreläsare
Per Jensen är professor i etologi, läran om djurens beteende vid Linköpings universitet. I höst aktuell med boken ”Djurens känslor – och vår känsla för djur”.

Lokal
Läs information på kallelse! Alla våra föreläsningar hålls i Stockholms innerstad och exakt lokal/adress kommer informeras på kallelsen som skickas ut ca 1 vecka innan föreläsningen.

Bra att veta
Föreläsningen pågår ca 2 timmar inklusive paus och frågestund.

Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Pris

Deltagaravgift: 290 kr

Summa: 290 kr

Utforska ett ämnesområde