En grupp människor framför Prideflagga
Distanskurs

Drag Academy - Drag Power - Boosta självförtroendet med drag - Intresseanmälan

Ort
Distans
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Jonas Hedqvist
Nummer
65097
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Följ med på en rolig och utvecklande kurs där vi träffar många dragpersonligheter och med deras hjälp hittar metoder från drag som hjälper oss att utvecklas som personer, skapa bättre självkänsla och våga ta plats.

Följ med oss till en glittrande värld där du möter några av de färgstarkaste personligheterna inom populärkulturen. Våra dragexperter låter dig utforska dragens estetik och presenterar spännande övningar för att boosta självförtroendet och släppa fram din inre diva. Dragartister från Dragrace-världen delar under kursen också med sig av sina tips och tricks för att hitta din inre drag queen, våga ta för sig och våga vara annorlunda. Smink, ögonfransar och peruker mixas med praktiska övningar och personliga livsöden om att våga sticka ut och vara annorlunda.

Detta är en intresseanmälan och mer information skickas till dig när det närmar sig start. Du kommer då kunna ta ställning till om du vill vara med eller inte. 

Det här får du på kursen

  • Träffa kända dragartister. Allt från världskända RuPauls-stjärnor till svenska stoltheter.
  • En verktygslåda med metoder som används i drag som du kan använda för att stärka din självkänsla och våga ta plats.
  • Tips och tricks på praktiska övningar, smink, peruker och annat som behövs i drag.
  • En mötesplats för likasinnade.

Utöver denna kurs erbjuder Drag Academy även bland annat Drag Queen Diva Dance: Släpp loss din inre drag queen i en dansträningsextravaganza. Läs mer om hela vårt utbud på medborgarskolan.se/dragacademy.

För vem

Det blir en annorlunda kurs med glitter, glam och show men med stort fokus på den personliga utvecklingen och att locka fram den inre divan. En kurs för alla oavsett kön, bakgrund eller förkunskaper. Så, för att citera RuPaul Charles:  "We´re all born naked and the rest is drag"

Upplägg

Kursen sker i realtid med ledaren via Zoom och är både teoretisk och praktisk. Du får tillgång till vår digitala lärportal där du har möjlighet att möta och diskutera med övriga kursdeltagare. I portalen har du också tillgång till kursmaterialet.
I kursen ses vi fem gånger tillsammans och utöver detta är det bra att avsätta tid både för att ta till dig material i vår lärplattform samt för våra frivilliga utmaningar varje vecka.

Om kursledaren

Jonas Hedqvist har på olika sätt varit en del av den svenska och internationella nöjesscenen i mer än två årtionden. Han har fascinerats av dragkulturen från den stund då han första gången stod på scen som bakgrundsdansare i en dragshow för 20 år sedan.
Jonas arbetar idag främst med att utbilda och coacha blivande artister (chansen är stor att du sett någon av hans elever i Idol, Talang eller Melodifestivalen) och han står fortfarande på scenen när längtan till artisteriet blir för stor. Jonas har också arbetat längre perioder i  New York, Miami och London. Platser som, med sin dynamiska dragscen, gett mycket stoff och material till denna kurs.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

  • Detta är en intresseanmälan och mer information skickas till dig när det närmar sig start. Du kommer då kunna ta ställning till om du vill vara med eller inte. 
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

  • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer här.

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning.

Utforska ämnesområde