Låt dansen inspirera dig
Distanskurs

Drag Queen Diva Dance - Drag Academy

Ort
Distans
Startdatum
19 Sep 2022
Tid
18:00-18:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Jonas Hedqvist
Nummer
59066
Pris
225 kr

Om arrangemanget

Utmana din Charisma, Uniqueness, Nerve and Talent och släpp loss din inre drag queen under denna dansträningsextravaganza som inte liknar något annat. En danskurs för alla oavsett förkunskaper.

Som en del av Medborgarskolans satsning Drag Academy presenterar vi en minikurs på distans, med läraren live direkt till ditt vardagsrum via Zoom. Under tre veckor får du här prova på en konceptklassen Drag Queen Diva Dance, med inslag av både på dansglädje, fierce attityd och svettig fysisk träning. Visst, vi förbränner kalorier och får en bättre kondition utan att ens märka det (eftersom vi har så fantastiskt roligt under tiden) men detta är en kurs som står för 100% body positivity och där vi hyllar och tar hand om den kropp vi har istället för att försöka uppnå ideal som andra bestämt sig för att vi ska följa.

Lektionernas uppbyggnad

Varje klass innehåller tre spännande delar som du guidas igenom av ledaren via Zoom. Genomgående är att du får en annorlunda träning men som ändå är enkel att ta till sig. 

WORK (OUT): Uppvärmningsdel där du följer ledaren genom en mash-up av 80's aerobic a'la Jane Fonda, pilates, jazzdans och golvövningar du kanske känner igen från burlesqueframträdanden.

POSE: Efter detta följer en serie catwalk-inspirerade moment med fokus på attityd och rörelser med inspiration från vogueing och ballroomscenen. Här introduceras enkla grundsteg, pulsen höjs och samtidigt som kroppen får bra träning så får vi som en bonus en liten utmaning för motorik och balans.

LIVE: Slutligen är det dags att  en gång för alla locka fram din inre dragqueen när vi kör järnet i en dragifierad koreografiextravaganza där high heels är valfritt men attityd obligatoriskt. Stilarna och musiken kan variera och ibland kan du känna igen dragqueensens favoritrörelser från tv och shower men detta moment bygger alltid på en koreografi där du kan vara dig själv fullt ut och ger dig en chans att utforska rörelsekvaliteter och attityder -allt från butch till super femme.

Drag Academy är ett koncept som erbjuder både kurser, föreläsningar och scenunderhållning med inspiration från dragscener i New York, Miami och London:

  • Hitta din inre Drag Queen - för dig som vill börja med drag.
  • Vässa dina färdigheter som Drag Queen - lär dig drag-framträdande.
  • Sätt ihop en stjärnspäckad dragshow - ta fram din scenshow.
  • Nyfiken på drag - Från Shakespeare till RuPaul: Översiktskurs med dragen historia och kultur.
  • Drag Power - Boosta självförtroendet med drag: Utvecklas dig som person och skapa bättre självkänsla.
  • Drag Queen Diva Dance: Släpp loss din inre drag queen i en dansträningsextravaganza

Läs mer om hela bårt utbud på medborgarskolan.se/dragacademy.

Så funkar det med dans via Zoom

Du behöver ha tillgång till telefon, läsplatta eller dator med webbkamera och internetuppkopling. Länk skickas ut samma dag som lektionen. Det är upp till dig själv om du vill ha din kamera på eller inte. Det enda viktiga är att du själv känner dig bekväm. Ledarens kamera spelas också in och du får efter lektionen en video som du kan dansa till under resten av veckan. Observera att kursen har begränsat antal platser för att kunna erbjuda personlig undervisning även på zoom. 

För vem

En kurs för alla oavsett kön, bakgrund eller förkunskaper. Så, för att citera RuPaul Charles:  “We´re all born naked and the rest is drag”.

Bakgrund

Konceptet är från början skapat av Jonas Hedqvist och Fab Lab Fitness med tron att röra våra fantastiska kroppar till bra musik är den enda drog man behöver och att dans (och inte minst människor som dansar) kan göra världen till en bättre plats. I denna kurs har konceptet anpassats för att passa i Medborgarskolans format för distanskurser med dansledare i realtid via Zoom och presenteras som en del av vår "Drag Academy" där du även hittar 10-veckors-kursen "Hitta din inre drag queen" och ett antal masterclasses om allt från dragsminkning till hur du kan boosta ditt självförtroende med hjälp av dragens attribut. Se övriga kurser här.

Kursledare

Jonas har på olika sätt varit en del av den svenska och internationella nöjesscenen i mer än två årtionden, både som artist och som regissör, koreograf och producent. Han har satt upp många shower, från dragshows till musikaler och stora galaföreställningar och släppt singlar och turnerat med sin egen musik över stora delar av världen. Jonas arbetar sedan många år också passionerat med att synliggöra frågor rörande HBTQIA+, och då inte minst psykisk ohälsa bland unga. Jonas arbetar idag främst med att utbilda och coacha blivande artister (chansen är stor att du sett någon av hans elever i Idol, Talang eller Melodifestivalen) och han är också en uppskattad ledare, koreograf och gruppträningsinstruktör omtyckt för att alltid anpassa sina lektioner så att de är lättförståeliga för såväl nybörjare som mer avancerade elever. Oavsett nivå och dansgenre ligger fokus på dansglädje, energi och känsla. Jonas anlitas av såväl träningsstudios, dansskolor och gymnasieutbildningar, såväl i Sverige som i bl.a. London och Paris, liksom högre utbildningar som Lunds Universitet och Lärarhögskolan och undervisar bl.a. i Jazz, Musikal/Showjazz, Zumba, Yoga och Artisteri.

Bra att veta

Det enda du behöver ha hemma är lite utrymme, bekväma kläder och en stol som vi använder för en del övningar och ibland tar med även i kombinationen. Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss!

Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Studentrabatt

Kursen erbjuder 20% studeranderabatt

Pris

Deltagaravgift: 225 kr

Summa: 225 kr

Utforska ett ämnesområde