Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

En person arbetar framför en laptop
Kurs

Så förvandlar du manus till bok!

Ort
Karlstad
Startdatum
23 Nov 2020
Tid
17:30-19:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Malin Edgren
Nummer
42615
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Har du ett manus du drömmer om att ge ut men som just nu samlar damm i byrålådan? Eller ett manus du jobbar aktivt med och som du är redo att ta till nästa nivå? Eller är du bara nyfiken på att veta mer om egenutgivning?

 

 

Innehåll

På kursen går vi systematiskt igenom de steg ett bokmanus passerar fram till tryckning, lär oss begrepp inom förlagsvärlden, tittar på olika tjänster och förlagstyper, bokformat, trycktekniker och distribution.

Vi går igenom hur du strukturerar ditt utgivningsarbete samt tips om olika webbsidor, tidskrifter och sociala medier du kan ha användning av.

Kursen lämpar sig för alla typer av utgivning, från privata böcker i begränsad upplaga till kommersiell litteratur. Kursen omfattar inte feedback på ditt enskilda skrivprojekt utan fokuserar på utgivningsprocessen med stor möjlighet att ställa egna frågor.

 

Upplägg

Kursen äger rum fyra måndagar i följd med start 23 november 2020. Varje tillfälle är 2 lektionstimmar (en lektionstimme är 45 minuter).

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

 

Kursledare

Malin Edgren är författare med stor erfarenhet av egenutgivning. Hon brinner för läslust och skrivande som verktyg för självkännedom, delaktighet och demokrati.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kursledaren kommer dela ut ppt-material med plats för egna anteckningar vid varje kurstillfälle. Materialet ingår i kursavgiften.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

 Kallelse/faktura

Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Karlstad

Drottninggatan 48, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ett ämnesområde