Medborgarskolan med känsla för språk och kommunikation
Distanskurs

Engelska - brush up your english!

Ort
Distans
Startdatum
20 Sep 2023
Tid
17:15-18:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Torkel Edström
Nummer
70935
Pris
1 225 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

If you need to speak English either at work or privately, but don´t really dare to speak, then this course is for you. We work in a small group and practice useful phrases, grammar and everyday conversational English to build our vocabulary and confidence.

Innehåll

Fräscha upp dina kunskaper i engelska.
Kursen vänder sig till dig som har grunderna men som behöver fräscha upp kunskaperna. Vi bygger på ordförrådet och tränar att prata. Vi tränar fraser och dialoger i olika vardagssituationer, text- och hörförståelse. Vid behov repeterar/fördjupar vi kunskaperna i grammatik.

Upplägg

  • repetition,
  • lite grammatik,
  • ordkunskap
  • konversation

Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle.

Förkunskaper

A1 - på denna nivå har du ytterst begränsade kunskaper i engelska och är näst intill nybörjare. För att säkerställa din nivå ring oss så hjälper vi dig.
A2- du har fortfarande relativt lite kunskaper.

Känner du dig osäker på vilken nivå du befinner dig, gör ett nivåplaceringstest på vår hemsida www.medborgarskolan.se


Kursledare

Torkel Edström är mycket språkintresserad och pratar ett flertal språk flytande. Han har bott utomlands länge, bland annat på Irland och i Japan, och har i många år arbetat på multinationella företag med mycket internationella kontakter.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Beställ boken Visions 2, ISBN 9789121212509, finns att köpa på bokus.com eller akademibokhandeln.se 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Tips på vidareutveckling

Efter kursen kan det vara lämpligt att fortsätta tex med Medborgarskolans kurs i Engelska konversation.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Pris

Deltagaravgift: 1 225 kr

Summa: 1 225 kr

Utforska ämnesområde