Medborgarskolan med känsla för människor
Distanskurs

Engelska konversation - Welcome!

Ort
Distans
Tid
19:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Maria (Pi) Bertilsson
Nummer
74078
Pris
1 250 kr

Om arrangemanget

Engelska konversationskurs är lämplig för dig som förstår engelska hyggligt men tycker det är lite otäckt att prata själv. Genom enkla, styrda diskussioner i trygg miljö övar du upp din förmåga att uttrycka dig.

Innehåll

Kursen vänder sig till dig som redan har goda grunder men som vill fortsätta att hålla dina engelskkunskaper aktuella och levande. Vi tränar upp säkerheten genom att konversera på "enbart" engelska.

Upplägg

Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi ses via den digitala plattformen en gång i veckan under 8 veckor på distans.

Förkunskaper

Du bör ha förkunskaper lägst motsvarande Europarådets nivå B1 som betyder att du börjar få grepp om engelskan och kan uttrycka dig ganska bra i vissa sammanhang.
Känner du dig osäker på vilken nivå du befinner dig, gör ett nivåplaceringstest på vår hemsida www.medborgarskolan.se

Kursledare

Maria Pi Bertilsson har bott i Edinburgh i 7 år. Hon har bl a undervisat i kreativt skrivande i 20 år samt undervisat skottar i svenska språket.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Material till lektionerna skickas ut till deltagarna av kursledaren. Kan vara gloslistor och/eller kortare texter som du får läsa till gången efter.

Tips på vidareutveckling

Vill du prova på ett annat språk? Medborgarskolan har kurser i spanska, italienska, arabiska m fl.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Utforska ämnesområde