Ort
Halmstad
Startdatum
2 Mar 2024
Tid
10:00-14:30
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
40414
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Gillar du att skriva om det övernaturliga? Är du intresserad av monster, magi eller framtidens teknologi? Då är det här kursen för dig!

Innehåll:
I den här kursen utforskar vi fantastikens olika genrer. Fokus ligger på skaparglädje och kreativitet. Vi provar att skriva texter inom fantasy, skräck och science fiction. Genom diskussioner och textexempel tittar vi närmare på vilka utmaningar och möjligheter dessa genrer erbjuder. Hur bygger man trovärdiga världar och karaktärer? Hur funkar det med magisystem? Vad är det som gör en text läskig? Vi pratar även om skrivprocessen och lär oss att ge respons på varandras texter.


Upplägg:
Helgkurs lördag till söndag.


För vem:
Du tycker om att skriva och är intresserad av det fantastiska berättandet inom fantasy, skräck eller sci-fi. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har gått en skrivkurs tidigare. Det viktigaste är att du är nyfiken och vill lära dig mer om ämnet.


Kursledare:
Malin Svensson är utbildad skrivpedagog och har en kandidatexamen i litterär gestaltning. I Maj månad 2024 debuterar hon som författare med en fantasyroman för unga vuxna.


Kursmaterial:
Ta med dig något att skriva med. Det går lika bra med dator som papper och penna.

 

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör på www.medborgarskolan.se/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Halmstad

Skolgatan 5, Halmstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde